Albanske PROVOKACIJE na Gazimestanu: Pretresali MONAHINJU, pa priveli mladića koji se pobunio (VIDEO)

Policija je prethodno blokirala glavni put u Gračanici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Policija na Kosovu i Metohiji uhapsila je jednu osobu na Gazimestanu, gde Srbi obeležavaju Vidovdan, a zaplenila je i srpsku zastavu, javljaju prištinski mediji. Prema informacijama, mladić je priveden jer se pobunio nakon što su pripadnici policije krenuli da pretresaju monahinju.

Kako prenosi Koha ditore, jedna osoba je uhapšena nakon, kako tvrdi, “pevanja provokativnih pesama”. Policija još nije iznela detalje o ovom slučaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Policija je, kako dodaje Kosova pres, zaplenila i zastavu Srbije, koju su nosili pojedini Srbi.

Kosovska policija prethodno je blokirala glavni put u Gračanici, a proverava i sve osobe koje ulaze u dvorište memorijalnog kompleksa na Gazimestanu, gde se više desetina Srba sa Kosova i Metohije okupilo kako bi proslavili Vidovdan, javlja Koha ditore.

Kosova pres prenosi da su članovi policije na ulazu u Gazimestan zaplenili majice pojedinih srpskih mladića, koje su smatrali provokativnim i na koje gledaju, kako se navodi, kao na “podsticanje na mržnju”.

Kako navodi Koha ditore, kosovska policija, snage KFOR-a i pripadnici UNMIK-a “vode računa o njihovoj bezbednosti i poštovanju reda na Gazimestanu”.

Policija je prethodno blokirala glavni put u Gračanici, primoravši građane da koriste druge puteve, što je dovelo do toga da se stvore velike kolone vozila.

Na Gazimestan je stigao i srpski patrijarh Porfirije, koji će prvi put služiti opelo kosovskim junacima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar