Turisti NAJVIŠE ZAINTERESOVANI za jedan grad na moru: Put košta 4.000 dinara, a cene su kao u Beogradu

Prema rečima crnogorskih turističkih radnika, cene letovanja na budvanskoj rivijeri su trenutno veoma povoljne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Letnja sezona se polako zahuktava, a cene smeštaja na crnogorskom primorju niže su za 10 do 30 odsto u odnosu na prethodne godine. Turisti koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori kažu da još uvek nema gužvi, ali da su plaže sve punije, a par ležaljki sa suncobranom košta do 10 evra. Cene u restoranima i kafićima su slične beogradskim, dok su u prodavnicama nešto više.

Inače, krajem prošle nedelje u Crnoj Gori je boravilo oko 58.000 turista, što je 80 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je na svom Tviter nalogu crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. On je istakao da ga raduje veliki broj ljudi na plažama, jer je to “najbolji dokaz oporavka turizma u Crnoj Gori nakon prošlogodišnjeg potopa”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ugostitelji i hotelijeri smatraju da su ovi rezultati ohrabrujući i nadaju se povratku na nivo pre pandemije, što se tiče letnje sezone i turizma.

Ističu da vlada izuzetno veliko interesovanje za letovanje u Crnoj Gori, a trenutno je najviše gostiju iz Srbije, ali Bosne i Hercegovine i Ukrajine. Najavljen je i dolazak turista iz Izraela, Francuske, Rusije, Turske.

Smeštaj u julu već od 30 evra po osobi

Prema rečima crnogorskih turističkih radnika, cene letovanja na budvanskoj rivijeri su trenutno veoma povoljne, pa tako noćenje u privatnom smeštaju, u zavisnosti od kategorije, košta od 10 evra po osobi naviše.

U jeku sezone, tokom jula, cena noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice kreće se od 30 evra po osobi, a u hotelima sa četiri zvezdice od 45 evra. Polupansion u smeštaju najviše kategorije, u hotelima sa 5 zvezdica može se naći za 75 evra.

Veliko je interesovanje i za letovanje u Herceg Novom, gde očekuju da će popunjenost smeštaja biti između 60 i 70 odsto u odnosu na 2019. godinu. Podjednako se traži krevet u hotelskom i apartmanskom smeštaju.

Tokom jula se cena noćenja sa doručkom u hotelima sa dve i tri zvezdice kreće između 20 i 35 evra, dok se doplata za obroke kreće od 3 do 7 evra po osobi. U hotelima sa 4 zvezdice polupansion košta od 40 do 60 evra. U hotelima sa 5 zvezdica cene se kreću između 95 i 115 evra po osobi za noćenje sa doručkom i svim dodatnim uslugama.

Što se tiče privatnih apartmana, prosečna cena za dvokrevetni apartman je oko 30 evra.

Cene u restoranima kao u Beogradu, marketi malo skuplji

Turisti koji su ovih dana na crnogorskom primorju kažu da još uvek nema velikih gužvi, ali su plaže sve popunjenije. Par ležaljki sa suncobranom se na nekim od najpopularnijih plaža može se iznajmiti za sedam do 10 evra.

U restoranima i kafićima su cene hrane i pića slične beogradskim, dok su u prodavnicama 10 do 15 odsto skuplje.

Za put do mora najmanje 4.000 dinara

Ako na crnogorsko primorje krenete autobusom, cena povratne karte od Beograda do mora koštaće vas između 4.000 i 5.000 dinara. Za put automobilom spremite oko 12.000 do 14.000 dinara samo za gorivo.

Cena vozne karte od Beograda do Bara ne bi trebalo da se menja, najavljeno je iz železničkih kompanija Srbije i Crne Gore, pa će tako putovanje koštati 21 evro, uz dodatna tri evra za rezervaciju sedišta. Za spavaća kola doplatićete još 15 do 45 evra, a ako se odlučite za autovoz, platićete još 30 evra po automobilu u jednom pravcu.

Za putovanje avionom od Beograda do Tivta treba izdvojiti najmanje 14.000 dinara za povratnu kartu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar