Milena Radulović PODRŽALA žrtve iz Petnice: “Rasplakala me je vaša priča i vaš podvig, sa vama sam!”

Ona ističe da je velika snaga u ovim devojkama i predug put pređen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages/Antonio Ahel

Nedeljnik Vreme objavio je ispovesti pet žrtava koje tvrde su u periodu od 2003. do 2014. iskusile seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica, kao i lično izvinjenje bivšeg direktora Vigora Majića žrtvama nasilja u Petnici.

– Priča o Petnici potvrđuje da ne postoje “sigurna” mesta od seksualnog nasilja. Hvala devojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove devojčice – kaže glumica Milena Radulović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mlada glumica koja je svojom ispovešću o tome kako je silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić pokrenula lavinu, kaže da celokupno društvo mora da se trgne.

– Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju – ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka. Sve smo mi kroz godine bili svedoci tih “odraslih” ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se mešaju, “preseku”. Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu – vi to morate nekako same. Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo – poručuje Milena Radulović.

Ona ističe da je velika snaga u ovim devojkama i predug put pređen.

– Svaka čast, najjače ste. Nije me rasplakala samo vaša priča, već i vaš neverovatan podvig. S vama sam – poručuje ona.

Izvor: Blic

Komentari (2)

  1. e pa milena bas dosta od tebe.da si htela prijavila bi ranije ali da bez dokaza unistavas ceveka a nista nisi postigla.hrabrost si trebala da pokazes kad je trebalo.

    Odgovori

Ostavite komentar