Kokoškov ponosan na momke: “Igramo jedan za drugog, psihički smo bili impresivni!”

Srbija je dominirala u Atini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsportphoto/Pedja Milosavljevic

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke u Atini rezultatom 75:64 i tako zabeležila treći trijumf na ovogodišnjem “Akropolis kupu” u Atini.

Ovim trijumfom “orlovi” su zauzeli prvi poziciju na ovom turniru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Selektor Igor Kokoškov zadovoljan je kako je njegova ekipa odradila posao.

“Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričala je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta”, rekao je Kokoškov posle utakmice.

Veoma je bilo naporno reprezentaciji da odigra tri meča u tako kratkom vremenskom periodu, a jedna od najvažnijih stvari je da nema povreda.

“Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou.”

Srbija deluje moćno, pa i bez pola tima: “Orlovi” rutinirali Grke, Akropolis kup je naš (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar