Ne, reprezentacija Hrvatske ne ostaje “bez selektora usred Evropskog prvenstva”

Predsednik fudbalskog kluba Fenerbahče potvrdio je da u “ovom krugu” sa Dalićem nisu ni vođeni pregovori, iako je bio njegov favorit prošle godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Pojedini turski mediji objavili su 18. juna 2021. godine tvrdnje da je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić navodno dogovorio prelazak na mesto trenera turskog kluba Fenerbahče (1, 2, 3, 4, 5).

Više od 30 regionalnih portala, među kojima je i Objektiv.rs, objavilo je ovu neproverenu vest, opremivši je senzacionalističkim naslovima. U nekima od njih, tvrdi se da je Dalić “već bivši”, dok su neki naveli i da je hrvatska reprezentacija “usred Evropskog prvenstva ostala bez selektora”.

Dakle, vezano za navode o prelasku na trenersku poziciju turskog kluba, Dalić je rekao da “nema pojma o tome”. Niko iz Fenerbahčea, takođe, ovo nije zvanično potvrdio.

Kako se navodi u objavi na zvaničnoj stranici ovog sportskog kluba, predsednik Ali Koç je u gostovanju na Habertürk TV-u, između ostalog, istakao da mu je angažovanje Dalića bila prošlogodišnja želja koja se nije ispunila zbog pandemije i otkazivanja lige, ali i naglasio da u ovoj fazi pregovora uopšte nisu razgovarali.

Predsednik fudbalskog kluba Fenerbahče, dakle, potvrdio je da u “ovom krugu” sa Dalićem nisu ni vođeni pregovori, iako je bio njegov favorit prošle godine.

Nakon analize portala Raskrinkavanje.ba portal Objektiv.rs je dobio ocene klikbejt i prenošenje lažnjih vesti.

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar