“Ja sam MAJKA POKAJNICA… Čistim povraćku i pelene”: Lepa glumica podigla BURU na internetu (FOTO)

Ona je istakla da se ubrzo nakon rođenja ćerke suočila sa postporođajnom depresija koja je trajala godinama, a potom i postporođajnom psihozom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Printscreen,Shutterstock

Karla Tenorio je glumica, spisateljica i majka 10-godišnje devojčice po imenu Flor. Ona je istakla da je oduvek želela da bude majka, ali se ispostavilo da je majčinstvo stvar zbog koje se, kako kaže, kaje najviše u životu.

– Simptome “majčinskog kajanja” osetila sam iste sekunde kada sam rodila Flor. Naravno, volim je više od svega, ali nikada, ni u jednom trenutku, nisam uživala ni u jednoj od obaveza koje svaka majka ima. Flor je bila vrlo željeno dete – dve godine sam pokušavala da je dobijem, ali samo sekund bio mi je potreban da se gorko pokajem – otvoreno govori Karla koja je ovom ispovešću izazvala burne reakcije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mrzela sam majčinstvo od prvog trenutka kada sam postala majka. Sam porođaj bio je težak i rizičan, pa sam mislila da se bebi ne radujem zbog toga. Međutim, usledila je i postporođajna depresija koja je trajala godinama, potom i postporođajna psihoza. Sve vreme, naravno, trudila sam se da budem najbolja moguća majka – rekla je glumica.

– Iz tog osećaja krivice, prestala sam da se bavim svim stvarima koje me usrećuju kako bih pokušala da se fokusiram na to da budem dobra majka i postajala sam još nesrećnija. Majčinstvo je izuzetno komplikovana stvar i sve se plašimo da govorimo o tome. Problem je u tom romantizovanju trudnoće i majčinstva zbog čega se mnoge majke nakon porođaja osećaju tužno i depresivno. Važno je sa ženama otvoreno razgovarati o tome šta zaista mogu da očekuju u majčinstvu – smatra ona.

– Moja ćerka danas ima 10 godina i tek sad mogu otvoreno da priznam da sam “majka pokajnica”. Volim svoju ćerku svim srcem i moguće je razdvojiti ta dva – volim ćerku i ne volim da budem majka – istakla je ona.

Na Instagramu je okupila žene koje dele njeno mišljenje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mãe Arrependida (@maearrependida)

– Osećam se kao da sam odbacila ceo svoj život zbog roditeljstva. Da, znala sam i pre nego što sam zatrudnela da je dete velika obaveza, ali da sam znala kolika je zaista obaveza, predomislila bih se. Tako sam ljubomorna na žene bez dece i stalno razmišljam o tome koliko bi mi život bio drugačiji da nemam sina. Obožavam ga, zaista, ali ne mogu da se setim poslednjeg puta kad sam bila istinski srećna – napisala joj u komentarima jedna majka.

– Svi pričaju o majčinstvu kao o nekom neverovatnom iskustvu, ali zapravo je 95 odsto vremena do ekstremno dosadan posao na minimalcu gde samo čistite povraćku i pelene i slušate beskrajan plač. Svi kažu “ali vredno je svega”, ali ja ne vidim čega je tačno vredno. Mislim da je moj život pre porođaja bio mnogo bolji i volela bih da mogu da vratim vreme.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mãe Arrependida (@maearrependida)


– Niko mi nije rekao koliko je majčinstvo puno usamljenosti i izolacije, koliko nikome više niste bitni vi i vaša osećanja, već su svi usmereni samo na dete – rekla je još jedna majka.

Lekar je na ultrazvuku primetio ČUDNU pojavu na bebi: Uskoro su saznali da u njoj ŽIVI nešto neverovatno 

Izvor: Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar