Novica je tvrdio da je napisao Tomin NAJVEĆI HIT, a ovako je pričao o njemu: “Bio je zaljubljive prirode”

Pevač Novica Zdravković rekao je da je to pravi način da se Tomi oda priznanje kao umetniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Iako se i sam bavio muzikom, u javnosti je Novica Zdravković bio poznatiji kao brat legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Tvrdio je da je za njega napisao veliki hit „Umoran sam od života“.

Kada je Toma Zdravković u rodnom selu u Pečenjevcu dobio spomen ploču i spomenik u centru Leskovca, brat velikog umetnika, pevač Novica Zdravković rekao je da je to pravi način da se Tomi oda priznanje kao umetniku.

– Toma je prošlost, sadašnjost i budućnost naše muzike i ovo ujedno predstavlja priznanje celoj našoj branši – rekao je Novica Zdravković. – Jedna je stvar biti popularan pevač, a moj brat je bio više od toga. NJegove pesme su voleli čak i oni koji nisu pokazivali naklonost prema narodnoj muzici. Kolege su ga neizmerno poštovale. Sećam se, bio sam jednom prilikom sa njim na sarajevskoj televiziji. Posle emisije, u foajeu su ga sačekali Dino Merlin, Halid Muslimović i Duško Kuliš, koji su došli samo da ga pozdrave.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tomine nezaboravne hitove rado su slušale i njegove kolege, a on je posebno voleo pesme Harisa DŽinovića. Toma Zdravković je bio autentična ličnost jednog vremena. Nije pridavao veliki značaj materijalnim stvarima, živeo je za pesmu, društvo i kafanu, a omiljena mu je bila „Mažestik“, gde je imao apartman, pa se dešavalo da po nedelju dana ne ode kući. Ipak, večita inspiracija bile su mu žene.

– Toma je bio zaljubljive prirode, ali je to, jednostavno, išlo uz njegov stil života – kaže Novica. – Sigurno ne bi bio toliko kreativan da se nije lako zaljubljivao. Toliko je voleo žene, da sam imao utisak da je želeo da sve budu njegove. Bio je uporan i nikada nije odustajao. Imao je stila. Živeo je 500 na sat. Svaki dan svog života proživeo je punim plućima. Bio je svestan svoje pevačke veličine i da će ga njegove pesme nadživeti. Pravi Toma Zdravković bio je Toma kao kafanski pevač. Ko ga je poznavao takvog, može da kaže da je znao pravog Tomu.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar