Terate nam goste u Hrvatsku: Slovenački ugostitelji u haosu zbog epidemioloških mera

Slične primedbe vladi ističu i druge uslužne delatnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/ANTONIO BAT

U Sloveniji je danas prvi dan nakon ukidanja epidemije kovida-19, ali dosadašnje zaštitne mere i restrikcije ostaju kao da se ništa nije promenilo, čime nisu zadovoljne mnoge uslužne delatnosti.

Među nezadovoljnima su ugostitelji, koji traže da se ukine uslov po kome u unutrašnjost lokala mogu samo gosti koji su preboleli kovid, oni koji su vakcinisani i osobe sa negativnim testom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vladu su preko svog udruženja pozvali da im omogući rentabilno poslovanje, jer su gostionice poluprazne i rade sa pola kapaciteta.

– Neka se odmah ukine uslov razdvajanja stolova na najmanje tri metra i pravila za boravak u unutrašnjim prostorijama – naveli su u pismenom apelu upućenom vladi i epidemiolozima.

Uz to, traže da im se omogući poslovanje i posle 22 sata i upozoravaju da postaju nekonkurentni u odnosu na susedne zemlje s blažim propisima.

U Hrvatskoj nema ovakvih uslova, pa se ovako slovenački gosti zapravo teraju u Hrvatsku – opaska je koju su naveli u obraćanju vladi.

Slične primedbe vladi ističu i druge uslužne delatnosti, pa su frizeri vladu pozvali da odmah ukine propis o osiguranju najmanje deset kvadratnih metara za mušterije.

Upozorili su takođe da je kod njihovih hrvatskih kolega drugačije jer im je propisana samo obvezna fizička distanca od 1,5 metra među mušterijama, a u italijanskim frizerskim salonima samo metar udaljenosti od frizera do frizera.

Nelogična im je i potreba fizičke distance kada u salone dođu članovi iste porodice. Slične primedbe na vladine propise nakon formalnog kraja epidemije imaju i pedikiri koji upozoravaju da se ovako samo jača rad na crno u Sloveniji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar