SNIMAK VESELJA nastao 6 meseci pre ubistva Đinđića: Kum i Šiptar vade pištolje uz trubače (VIDEO)

Svoju "tvrđavu" napravili su u famoznoj Šilerovoj ulici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Thomas Kühler/AFP/Profimedia, Printscreen/Youtube

Dušan Spasojević, poznatiji pod nadimkom “Šiptar”, i Mile Luković “Kum” , zajedno sa zemuncima, sejali su smrt po Beogradu i, najčešće iz vozila u pokretu, ubili najmanje 20 beogradskih kriminalaca. Bili su strah i trepet, a od trgovine narkoticima imali su milione na raspolaganju.

Oni su 1997. godine su sve lične stvari držali u dva zavežljaja napravljena od čaršava i ništa drugo nisu imali. Samo tri godine kasnije postali su nemilosrdne ubice, na čelu najjačeg kriminalnog klana, poznatijeg kao “zemunski klan”, koji je hladnokrvno sejao smrt svakom ko bi im stao na put. Iza sebe su imali državu, u liku Milorada Ulemeka Legije, komandanta Jedinice za specijalne operacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svoju “tvrđavu” napravili su u famoznoj Šilerovoj ulici, a njeno rušenje će označiti i kraj njihove ozloglašene vladavine. Njihova “kriminalna imperija” srušena je 27. marta 2003. godine kad su tela obojice pronađena u dvorištu jedne kuće na Meljaku. Prema zvaničnoj verziji, ubijeni su kada su zapucali u pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice, koja je došla da ih uhapsi u jednoj kući u naselju Meljak kraj Beograda. Kada su Spasojević i Luković uperili oružje na specijalce, oni su uzvratili vatru i izrešetali ih.
Oni su bili osumnjičeni da su učestvovali u organizovali ubistva bivšeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića koji je ubijen 15 dana pre njihove smrti – 12. marta, ispred zgrade vlade u Beogradu.


Prošlo je 18 godina od njihove smrti, dok su ostali njihovi “prijatelji” iz klana mahom mrtvi ili služe doživotne kazne u zatvorima, ali javnost ne prestaje da fascinira šta se dešavalo u životima ovih kriminalaca.

Upravo ovaj, možda i jedini snimak iz njihovog noćnog provoda svedoči o bahatosti vođa kriminalnog klana. Dok im trubači sviraju, Mile Luković Kum vadi pištolj i stavlja ga na sto. Pored njega je Spasojević, dok se za stolom nalaze i Miloš Simović, Vladimir Milisavljević poznatiji kao Vlada Budala i Milan Jurišić Jure.

Od ljudi za stolom, danas su živi samo Milisavljević i Simović – Vlada Budala robija u Španiji, dok je Simović u srpskom zatvoru. Jurišić je brutalno ubijen, o čemu je pričao ozloglašeni ubica zemunskog klana Sretko Kalinić.

Snimak veselja ovih članova klana je nastao šest meseci pre ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar