EURO, GRUPA A

Rimsko carstvo nije palo: Turci položili sablje na “Olimpiku”, Italijani ubedljivi na otvaranju EP!

Rutina za Italijane, koji su na najbolji naćin započeli EURO

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Nakon mnogo iščekivanja i neizvesnosti, EURO je konačno počeo.

Prvenstvo Starog kontinenta otvoreno je u Rimu, gde su na “Olimpiku” pred nešto više od 17.000 gledalaca svoj susret odigrali Italija i Turska – 3:0 (0:0)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posle početnog odmeravanja snage i prilično dosadne utakmice na startu, “Azuri” su se opustili i krenuli da pletu mrežu oko gola Turske.

Kjelini i Insinje su bili najbliži pogotku, dok VAR u nekoliko navrata nije bio na strani ekipe Roberta Manćinija, nakon par sumnjivih situacija u kaznenom prostoru gostiju.

Napadi Italijana su se uglavnom gradili preko leve strane, gde su Spinacola i Insinje pokušavali da “otvore” protivnika, međutim, ni 14 udaraca za poluvreme nije bilo dovoljno za pogodak. Sa druge strane, Turci nisu zapretili niti jedan put, pa je “turski zid” odradio ono što se od njih očekivalo u prvom poluvremenu.

Ipak, nagrada za promašaje Italijana i moguću sudijsku nepravdu, stigla je u 48. minutu. Loptu je dobio Domeniko Berardi, uletevši poput munje u kazneni prostor, potom je centrirao u nameri da pronađe Imobilea, ali lopta pogađa nesrećnog Demirala u grudi, koji na njegovu nesreću postiže ujedno prvi gol, ali i autogol na šampionatu Evrope.

Upravo je ovaj momenat bio koban po Turke, pošto im je moral totalno pao, a Italijani ne bi bili to što jesu, kada ne bi iskoristili šanse koje im se pružaju.

Igrao se 66. minut, a na semaforu se rezultat promenio na 2:0. Spinacola je uputio nezgodan udarac ka Čakiru, koji nekako uspeva da odbrani udarac, ali Ćiro Imobile kao nekada Pipo Inzagi biva na pravom mestu u pravo vreme i rutinski pogađa mrežu na svom “matičnom stadionu”, gde nastupa za Lacio.

Kada su svi pomislili da će se ovaj meč završiti rezultatom 2:0, Italijani su odgovorili još jednim pogotkom. Užasnu reakciju golmana Čakira, koji je poklonio loptu protivniku, iskoristio je omaleni Insinje nakon lepe akcije i tako krunisao sjajnu partiju, a ujedno postavio konačnih 3:0 na desetak minuta do kraja.

U okviru ove grupe, u subotu je na programu meč između Švajcarske i Velsa, dok se u narednom kolu sastaju Turska i Vels, odnosno Italija i Švajcarska.

ItalijaTurska 3:0 (0:0)

Strelci: Demiral (autogol) 51, Imobile ’66, Insinje ’79

Stadion: Olimpiko

Gledalaca: 17.000

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Eksplozija oduševljenja u Rimu: Italija povela autogolom Turaka na otvaranju Evropskog prvenstva! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar