Nikada neće priznati, ali muškarci ovo rade mnogo češće nego što možete da ZAMISLITE

I ovo rade iz istog razloga kao i žene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Opšte je poznato da žene mogu da odglume orgazam.

Razlozi zbog kojih to rade su različiti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali se sve uglavnom svodi na to da ne žele da povrede ego muškarca.

Čak i u najintimnijem okruženju, muškarci ne mogu da prepoznaju lažni ženski orgazam, jer obično nema spoljnih znakova koji ne bi mogli da se odglume. Unutrašnji znakovi ženskog orgazma, takođe, mogu da se kontrolišu u velikoj meri. Žene mogu da kontrolišu mišiće u materici, a donekle i rektum, a to im omogućava simulaciju orgazma, kako onih unutrašnjih, koji su manje vidljivi, tako i onih spoljnih, koji su vrlo očigledni, piše dr Berit Brogaard na Psychology Today.

Zašto bi žene to radile?
Razlozi su različiti. Dok neke fizički hipersenzibilne žene mogu da postignu orgazam nakon vrlo lagane stimulacije ili uzbuđenja, drugima je mnogo teže da dosegnu vrhunac, a uprkos tome žele da ostave utisak da ih je partner zadovoljio. Druge jednostavno žele da se “natezanje” završi.

Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Ali manje je poznata činjenica da i muškarci glume orgazam. Muški orgazmi su obično vrlo vidljivi. Vrlo čest znak muškog orgazma je ejakulacija, što se ne može odglumiti.

Istraživanja o muškarcima koji glume orgazam su retka. Samo je nekoliko studija posebno proučilo ovo pitanje. U istraživanju iz 2010. godine, psiholozi Charlene L. Muehlenhard i Sheena K. Shippee zamolili su 180 muškaraca i 101 studentkinju da ispune anonimni upitnik u kojem su odgovarali na pitanje koliko često gume orgazam, ako ga lažiraju. Među učesnicima koji su imali polne odnose, skoro 30 posto muškaraca prijavilo je lažni orgazam, u poređenju sa 67 posto žena. Iako je većina otkrila da je lažirala orgazam tokom polno-vaginalnog odnosa, neki su ga lažirali i tokom oralnog seksa, ručne stimulacije ili seksa putem interneta.

Učesnici studije odgovarali su na pitanja o razlozima. Uobičajeni odgovor i među muškarcima i među ženama bio je da su lažirali jer su želeli da seks završi, nisu hteli da povrede osećanja svog ljubavnika ili su želeli da ostave utisak da partner može da ih zadovolji.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Istraživači pretpostavljaju da heteroseksualne osobe glume orgazme jer slede hetero-normativni seksualni scenario – muškarac upoznaje ženu, slažu se oko toga da će voditi ljubav, muškarac navede ženu da doživi orgazam, pa onda i on doseže vrhunac. Pretvarajući se da su doživeli orgazam, obe strane jednostavno ispunjavaju ta očekivanja.

Studija iz 2016. godine koju su proveli psiholozi Léa J. Séguin i Robin R. Milhausen ispitivala je u kojoj meri muškarci lažiraju orgazam. Uključili su 230 muškaraca, od 18 do 29 godina, koji su otkrili da su se barem jednom pretvarali da su doživeli orgazam sa svojom trenutnim partnerkom. Zatim su popunili upitnik u kojem se pokazalo da su su orgazam lažirali otprilike u jednom od četiri seksualna susreta, uglavnom tokom polnog odnosa.

Foto: Shutterstock

Ni jedna studija ne nudi uvid u to kako su muškarci sposobni da odglume orgazam. Ali verovatno se svodi na činjenicu da količina sperme tokom ejakulacije izuzetno varira među pojedincima i zavisi od trenutka u seksualnom činu.

Faktori koji mogu uticati na količinu speme uključuju fizičku spremnost muškarca, doba dana, partnerku sa kojom je, koliko alkohola je popio, kao i to da li je nedavno ejakulirao. Budući da količina sperme koja se izbacuje tokom “pravog” orgazma može biti i minimalna, moguće je da partnerka ne može uvek da zna da li je došlo do ejakulacije tokom odnosa. Međutim, donekle je tajna kako bi ejakulacija mogla uverljivo da se odglumi tokom oralnog seksa ili ručne stimulacije.

Foto: Freepik/Racool_studio

Bez obzira na to kako se muškarci izvlače pretvarajući se da imaju orgazam, istina je da to rade. Ali ostaje žal za tim što se toliko njih oseća pod pritiskom da moraju da lažiraju vrhunac tokom čina koji bi trebalo da bude jedno od najprijatnijih iskustava sa partnerkom. Možda prihvatanje činjenice da i muškarci mogu da glume u krevetu može da pomogne i muškarcima i ženama da budu iskreniji prema svojim seksualnim partnerima.

Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar