Prijavili ste se za 3.000 dinara i napravili GREŠKU? Na ovaj način proverite da li postoji problem

Ako dobijete informaciju da je sve u redu, nema potrebe za daljim akcijama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Pixabay/martaposemuckel, Maša Banđur, Pixabay

Elektronska prijava za takozvanu državnu nagradu od 3.000 dinara za sve vakcinisane građane počela je od ponoći preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs, a svi koji su se već prijavili mogu od 14 časova i da provere status svoje prijave. Dakle, svi koji nisu sigurni da su uneli ispravne podatke ili koji strahuju da “nešto nisu uradili kako treba” na jednostavan način mogu i da provere ispravnost svega što su uradili prilikom prijave.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, na sajtu Uprave za trezor potrebno je da izaberete opciju “Provera statusa prijave” i da unesete svoje podatke – JMBG i broj lične karte.

Ako dobijete informaciju da je sve u redu, nema potrebe za daljim akcijama. Ostaje vam samo da čekate novac na računu posle 15. juna, do kada traje prijava.

S druge strane, ako postoji neka greška ili treba dopuniti određeni podatak, dobićete povratnu informaciju i moći ćete da ponovite ceo proces prijavljivanja.

Podsetimo, i prilikom prijavljivanja za državnu pomoć od 60 evra, bilo je slučajeva da su se građani prijavili, ali su prilikom provere dobili informaciju da njihova prijava nije prihvaćena, bez dodatnog obrazloženja. Daljim proverama dobili su odgovor da je problem u Ministarstvu unutrašnjih poslova. I priča sa neuspešnom prijavom mnogih tu se i završila.

Inače, uslov da se prijavite za 3.000 dinara je da ste već vakcinisani makar jednom dozom bilo koje vakcine koja je odobrena u našoj zemlji, a ukoliko niste, da ste se za vakcinaciju prijavili sinoć do ponoći (31. maja) i da se u tom slučaju vakcinišete u narednih sedam dana.

Pored elektronske prijave, koja je počela danas, od petka, 4. juna, biće moguća i telefonska prijava, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune odmah nakon isteka ovog roka za prijavu.

Kalendar isplata i prijava:

1. jun – počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane
15. jun – kraj prijave za 3.000 dinara za vakcinisane i početak isplate novca
Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
Novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana
U junu će biti isplaćena i dodatna pomoć od 60 evra za sve nezaposlene koji su prijavljeni na biro (NSZ), a kojih ima oko pola miliona. Za ovu pomoć prijava nije potrebna, a novac će na računima biti 15. juna.

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar