Teheran NE PRIZNAJE Kosovo! Iranski ambasador: Potpuno podržavamo teritorijalni integritet Srbije

Odnosi Srbije i Irana su dobri, bez negativnih tačaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Iran potpuno podržava teritorijalni integritet Srbije, ne priznaje jednostrasno proglašenje nezavisnosti Kosova i ti principijelni stavovi će ostati nepromijenjeni, rekao je iranski ambasador u Beogradu Rašid Hasanpur.

– Odnosi Srbije i Irana su dobri, bez negativnih tačaka. Politička saradnja je na najvišem nivou – rekao je Hasanpur i dodao da se trenutno radi na početku priprema za posetu predsednika Srbije Teheranu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naveo da Iran ima veliko razumevanje kada se radi o regionalnim i međunarodnim pitanjima, jer i Teheran i Beograd pokušavaju da imaju principijelne stavove zasnovane na međunarodnom pravu i normama.

– Upravo zbog toga nismo priznali jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i potpuno podržavamo teritorijalni integritet Srbije. Naši principijelni stavovi ostaće nepromenjeni. S druge strane i Srbija stalno pokušava da se ne pridruži rezolucijama protiv Irana i da glasa protiv njih – naveo je Hasanpur za Radio “Beograd 1”.

Navodeći da bi visok nivo političke saradnje trebalo iskoristiti i za unapređenje ekonomskih odnosa, te naveo kako se razvija saradnja kroz oblast poljoprivrede, da je u planu izrada i potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, da se pojačava saradnja u sportu, kulturi i obrazovanju, a veliku perspektivu vidi u turizmu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Србија је захвална Ирану на подршци и пријатељству. Камо те лепе среће када би и друге земље поштовале постулате међународног права. Персијо, српски народ Ти захваљује од срца!

    Odgovori

Ostavite komentar