Trojka uzvraća udarac: UEFA im zapretila kaznama, ali Superliga ne posustaje

Uprkos odustajanju gotovo svih klubova Evropska Superliga još uvek veruje da će pobediti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Pre par nedelja kao grom iz vedra neba sportsku javnost je pogodila vest da će se osnovati nova zatvorena Evropska Superliga.

Od te ideje zbog reakcije UEFA, javnosti i navijača odustala je većina klubova, svi osim Barselone, Reala i Juventusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upravo protiv njih je Disciplinska komisija UEFA pokrenula postupak koji bi za cilj trebalo da ima sankcije prema dva španska i jedinom italijanskog gigantu.

Ipak ne postustaju ni iz redova velike trojke, a ovo je njihov ogodovr na pretnje ljudi iz Evropske kuće fudbala.

Apsolutno odbacujemo upornu prinudu UEFA prema institucijama u svetu fudbala. Alarmantni stav predstavlja flagrantno kršenje odluke sudova koji su već upozorili UEFA da se uzdrži od preduzimanja bilo kakvih radnji koje bi mogle da kazne osnivače Superlige sve dok pravni postupak traje – stoji u zvaničnom saopštenju Reala, Barse i Juvea.

Predstavlja direktan napad na vladavinu zakona koju smo, kao građani Evropske unije, izgradili demokratkim putem. Istovremeno, manjak poštovanja prema autoritetu sudova pravde. Superliga je od početka promovisala poboljšanje situacije u svetu fubdala, kroz stalni dijalog sa UEFA, u cilju povećanja interesovanja za ovaj sport, sve kako bi navijačima ponudila najbolju moguću predstavu. Do tog cilja moramo doći kroz solidarnost, posebno u uslovima nesigurne ekonomske situacije s kojom se suočavaju mnogobrojni evropski klubovi – stoji u nastavku saopštenja.

Kraj jedne ere u Realu, ali i početak nove: Alaba stigao u Madrid, legenda napušta klub! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar