Prejak intervju Laneta Jovanovića: Našoj deci su uzori huligani, Srbe svi gledaju kao nižu rasu!

Trenutno su među najboljim sportistima sveta Novak Đoković i Nikola Jokić, ali im to na planeti neki ne priznaju, tvrdi popularni Lane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Proslavljeni srpski fudbalski reprezentativac Milan Lane Jovanović dao je veliki intervju za Ekspres, u kom se dotakao mnogih “tabu” tema srpskog sporta.

Između ostalog, pričao je o budućim generacijama, ali i o aktuelnom ponašanju svetske javnosti prema velikim srpskim sportistima koji iz dana u dan nižu uspehe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ko su fudbalski uzori našoj deci?

– Danas su fudbalski autoriteti navijači. To je trenutno u Srbiji zanimanje. Nisi završio školu, nisi ništa završio, živiš od nedostatka dokaza, voziš automobil skuplji nego onaj što voze fudbaleri. Kada kažem navijač, mislim generalno, ne aludiram ni na koga poimenično, samo dajem sliku nakaradnog sistema vrednosti, koji je na sceni.

Trenutno su među najboljim sportistima sveta Novak Đoković i Nikola Jokić, ali im to na planeti neki ne priznaju.

– Svet nas tretira kao nižu rasu, ne samo nas. Mislim na sve balkanske narode. Đoković i Jokić su to što jesu jer su se takvi rodili. Genijalnost ne daje trener, on može samo da je usmeri, genijalnost se rađa. Danas svi treniraju dva puta dnevno, svi imaju uslove za oporavak, fantastičnu pripremu i sve drugo, ali samo jedan bude veliki. Veliki kao Đoković, Jokić ili Savićević.

Podsetimo, Lane Jovanović je tokom karijere igrao za Vojvodinu, Standard, Anderleht, Liverpul…

Poznato gde i kad će biti sahranjen Milan Kosanović: Srbija se oprašta od čuvenog trenera!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar