EKSKLUZIVNO: Delije dočekale čudo! Rusi pomažu Crvenoj zvezdi u ostvarenju sna!

Od vrha do dna, a sada ponovo ka vrhu!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Klub malog fudbala Crvena zvezda (KMFCZ) je u kratkoj istoriji prošla neverovatan put od vrha do dna.

O ovom putu smo već detaljno pisali i tada smo naveli – “Od titule za „zelenim stolom“ do ispadanja iz elite prošlo je manje od godinu dana, a Crvenoj zvezdi ne stižu ništa bolji dani ako se ne desi nešto veliko!”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, čuda se dešavaju i treba verovati u njih, a novi veliki planovi, snovi i projekti spremaju se i u Zvezdi! Na veliki pravoslavni praznik – Blagovesti, 7. aprila ove godine KMF Crvena zvezda dobila je novog predsednika. Aleksandar Kocić, privrednik rodom iz Niške Banje, a sa karijerom u Beogradu, postao je prvi čovek Zvezde, a kako je Objektiv jedan od retkih portala koji su sa velikom pažnjom ispratili futsal sezonu, rešio je da sa pratiocima našeg portala podeli nove planove crveno-belih!

Aleksandar Kocić je operativno-logistički partner i zastupnik 25-godišnjeg projekta “Balkansko-evroazijski most” i organizacija koji su njegovi osnivači i glavni nosioci. Zvučne organizacije poput Informativne agencije Olimpijskog komiteta Rusije, Međunarodne akademije putešestvija (Planetguide) i mnogih drugih iz komercijalne i bankarske sfere su stali uz projekat novog kluba malog fudbala Crvena zvezda sa Kocićem kao predsednikom, a on je za početak razgovora istakao:

– Danas, na veliki pravoslavni praznik Svetog Vasilija Ostroškog, želim da javnosti predstavim plan nove Crvene zvezde! Zvezde koja je brend u celom svetu, Zvezde za koju navijaju ljudi na svim krajevima planete i Zvezde koja mora da funkcioniše u skladu sa onim šta predstavlja svima kojima je crveno-bela boja u srcu – rekao je Kocić, a zatim nastavio:

– Želimo da napravimo škole i muškog i ženskog malog fudbala i trening kampove u više gradova i lokacija širom Srbije. Želimo da humanitarnim akcijama i turnirima obezbedimo pomoć svima kojima je to potrebno, uz strane učesnike i sponzore. Futsal je najmasovniji sport na planeti sa najbržim rastom i igraju ga i stari i mladi! To treba iskoristiti na pravi način i u prave svrhe. Deca do 12. godine treniraju futsal zbog razvoja motoričkih i dinamičkih sposobnosti, a tek onda prelaze na fudbal. U nekim zemljama je futsal obavezan predmet u školama i države izdvajaju sredstva koja se ocenjuju kao enormna, kao što je to slučaj u Rusiji. Mi želimo da kroz futsal omogućimo deci da imaju pravo izbora i da stvorimo puno igrača, kako futsala, tako i fudbala koji će Srbiju i Zvezdu predstavljati na pravi način i koji će pored sportskih kvaliteta imati i karakterne, jer je to najvažnije!

Printscreen/ Instagram/ Kmf Crvena zvezda

Pitanje koje se samo nameće je status seniorskog tima koji je od šampionske titule stigao do drugoligaškog karavana. Šta će biti sa prvom ekipom Crvene zvezde?

– I dalje ne mogu da vam otkrijem šta će se tačno desiti. Ali tražili smo čudo. Tražili smo nešto veliko. Sada smo spremni da čudima i svedočimo! Nadam se da ćemo se uskoro svi zajedno radovati – ostao je tajanstven prvi čovek Crvene zvezde.

Plan dakle postoji, čuda su na pomolu, ali da li postoji podrška?

– Svima kojima je crveno-bela boja u srcu i koji žele da pomognu, vrata su širom otvorena! Pored sponzora imamo i veliku podršku iz Rusije zato što se i Srbija priključuje ovoj ideji i strategiji za obnovu sportskog duha i zdravlja nacije bez skrivenih motiva. Kroz mnogo humanitarnih akcija i pomoć deci koju želimo da izvedemo na pravi put, želimo da stvorimo i jak seniorski tim koji će Zvezdi i Srbiji vratiti poverenje i samopoštovanje, kako na lokalnom, tako i na evropskom nivou. Posebno značajna je planirana uloga našeg kluba kao nosioca inicijative reaktiviranja projekta izgradnje prvog Internacionalnog dečije-omladinskog Olimpijskog sela u Beogradu. U pitanju je projekat koji je svojovremeno podržao i na čelo stao predsednik ruske Akademije umetnosti, gospodin Zurab Cereteli. On je obezbedio podršku najvećih svetskih državnika, MOK(Međunarodni olimpijski komitet) i UNESKO. Projekat je veoma brzo organizaciono i finansijski zaokružen, ali nije ostvaren zbog viših razloga. Sada je projekat ponovo aktuelan i naš klub bi mogao da ima veliku ulogu u realizaciji, a samim tim bi i Rusi stali uz Crvenu zvezdu, ali i srpska dijaspora i drugi koji to požele!

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Ciljeva i planova je mnogo, a gospodin Kocić otkriva neke od njih.

– Od seniorskog tima želimo da napravimo šampiona koji će biti konkurentan na međunarodnoj sceni. Želimo da razvijemo škole futsala u svim većim gradovima Srbije, i da organizujemo humanitarne turnire i futsal karavane u većim gradovima sa završnicom u prestonici. Tu su i organizacija kampova, razvoj i praćenje dece kroz sport i porodicu u saradnji sa roditeljima. Želimo da napravimo saradnju sa osnovnim i srednjim školama po uzoru na Rusiju koja je uz Španiju lider u futsalu. Ne smemo zapostaviti ni duhovnost i veru, a želimo da učestvujemo u gorepomenutoj izgradnji prvog Internacionalnog dečije-omladinskog Olimpijskog sela u Beogradu, kao i organizaciji svetske Dečije-omladinskih multidisciplinarnih Olimpijskih igara. Takođe, imamo i velike humanitarne planove, osnivanje fondacije KMF Crvena zvezda koja će pokušati svojim radom da omogući besplatne škole i kampove futsala za decu i omladinu sa posebnim potrebama, stipendiranje školovanja i obrazovanja dece i omladine, ali i odvikavanje od zavisnosti kroz edukaciju i usmeravanje na sport. Tu su i akcije za pomoći starim licima, javnim kuhinjama, ugroženim i napuštenim životinjama i azilima za životinje, a planiran je i doprinos izgradnji hrama Desnice Svetog Jovana Krstitelja. Ukratko, želimo da futsal i Crvenu zvezdu iskoristimo za viteško vaspitavanje u sportskom i olimpijskom duhu – rekao je Aleksandar Kocić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KMF CRVENA ZVEZDA (@kmfcrvenazvezda)

Pričao je novi predsednik KMF Crvena zvezda i o potencijalnim donatorima i sponzorima.

– Svi oni će imati priliku i mogućnost da im se uzvrati kroz lojaliti program preko našeg novog sajta i internet šopa gde čemo svaku kompaniju predstaviti i staviti njihove proizvode uz posebne povoljnosti. Ovim putem pozivam sve zainteresovane, kako privatnike, firme i svakog kome je crveno-bela boja u srcu da pomognu u stvaranju nove, jake Crvene zvezde, ali i omladinske škole, čiji je cilj izvodjenje dece dece na pravi put i sklanjanje sa ulice nevaspitnih i štetnih internet aplikacija. Mogu se uključiti i u humanitarne akcije/projekte i organizacije turnira i futsal karavana koje smo već spominjali – rekao je Kocić, pa dodao:

– Uveren sam se da će i srpska vlast prepoznati ovaj projekat i da će mu dati punu podršku!

Za kraj, imao je Kocić poruku i za “delije”:

– Za naše verne navijače spremamo paket dobrih i humanitarnih projekata i radnih akcija uz adekvatnne nagrade. Uskoro će sve informacije biti dostupne na našem sajtu koji je u fazi izrade – crvenazvezdafutsal.com gde će deo sajta biti posebno posvećen “delijama”. Do tada, imam poruku za njih – dajte da zajedno činimo dobra dela, da zaustavimo nasilje i pomognemo deci i omladini da stasaju uz sport, ljubav i pažnju u nove generacije Delija kojima će se Crvena Zvezda i Srbija ponositi – zaključio je Kocić.

Piše: Žarko Sokić

Finiš na petoparcu: Meč lopte za Vranje i FON! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar