Objektiv s penzionerima koji su ranom zorom pohrlili po pomoć: HVALA VUČIĆU što nas pazi! (FOTO)

Najstariji sugrađani kažu da im finansijska injekcija i te kako znači i uliva poverenje da institucije brinu o njima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur

Isplata državne pomoći penzionerima od po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti počela je juče, a kako se Objektiv uverio u centru Beograda, redovi ispred ekspozitura banaka u kojima su stajali najstariji sugrađani formirali su se odmah po početku radnog vremena.

Kako su nam neki od njih rekli, finansijska pomoć im i te kako znači – da plate račune, otputuju na izlet, ali i odvedu unuke u kafanu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NADLEŽNI MISLE NA NAS

Jedan od onih koji je odmah nakon što je podigao novac otišao na sok je i Rajko Nikolić (75), koji za Objektiv ističe da mu je drago što će dobiti i dodatnih 3.000 dinara, pošto se vakcinisao.

– Država je još jednom donela pametnu odluku. Svi ovi potezi ulivaju nadu da se vraćamo normalnom životu. Milo mi je što se obraća pažnja na nas koji smo pokazali odgovornost. Nije nam bilo lako da budemo zaključani toliko dugo. Ipak, sada smo adekvatno nagrađeni – kaže Nikolić.

Foto: Masa Bandjur

MNOGO IM ZNAČI

I Julkica Rutanić (82) došla je po novčanu pomoć odmah po otvaranju banke. Kako ističe, drago joj je što u starosti može da živi pristojno.

– Novčana pomoć koju država daje pravi je dokaz brige o građanima. Zahvaljujući našoj trenutnoj vlasti, Srbija je danas jaka i stabilna. Možda novac i nije velik, ali dobro je što država želi da pomogne građanima –kaže Rutanićeva.

IDEMO NA IZLET

Milivoj Karajović (75) kaže da će državnu pomoć iskoristiti da porodicu odvede na izlet, i to nakon mnogo vremena.

– Srbija danas mnogima treba da bude primer. Vučić je pokazao da je zdravlje građana na prvom mestu. Takođe, razume ljude kojima je ova pandemija donela zlo, zato i dobijamo pomoć. Novac ću iskoristiti da odvedem ženu i unučiće na neki lep izlet. Nadam se da će ovaj trud države podstaći ljude da se vakcinišu, jer je vakcina odličan izbor u borbi protiv ovog strašnog virusa. Zato, narode, pamet u glavu i na vakcinu! Uz to, dobijamo i pomoć – kaže Karajović.

VODIM UNUKA NA SLADOLED

Dragica Ignjatović (64) kaže da svaku pomoć države poklanja unucima.

Foto: Masa Bandjur

– Živim za osmeh mojih unuka. Odvešću mlađeg na sladoled i kupiću mu šta poželi. Srbija je napredovala na svim poljima, a da ne govorimo o novčanoj pomoći koja se stalno pruža građanima tokom već godinu dana, za koju verujem da će je biti i ubuduće. Pomoć koju država daje je dokaz naše ekonomske jačine, kao i znak da misli na svoje građane – kaže Ignjatovićeva.

Piše: Aleksa Momčilović

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 7. MAJ

Foto: Objektiv.rs

Izvor:

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar