Šta god radili, imajte ovo na umu: Jedna stvar, koju možda radite na prvom dejtu, je POGUBNA ZA VEZU

Tačnije, zbog nje možete da upropastite priliku za nov odnos

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Da li vam se dogodilo da ste, nakon prvog sastanka, pomislili da je sve prošlo savršeno, a onda se ispostavi da druga osoba ne misli tako?

A vi onda lupate glavu i razmišljate gde ste pogrešili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Možda ćete konačno dobiti odgovor.

Stručnjaci i samci kažu da postoji jedno ponašanje koje je apsolutno neprihvatljivo na prvom dejtu.

Prema istraživanjima u kojima je učestvovalo 3.000 ljudi, previše gledanja u telefon tokom prvog sastanka je najveći mogući greh i najverovatnije je da drugog izlaska neće ni biti.

Jedna aplikacija za izlaske je pre nekoliko godina sprovela istraživanje u kome je učestvovalo 2.000 samaca. Oni su odgovarali na pitanje šta je za njih ponašanje koje ne tolerišu tokom izlaska.

Takođe se pokazalo da je najčešći prestup kada neko gleda u svoj telefon. Takvo ponašanje može da ima negativno dejstvo na bilo koji odnos, jer signalizira da je ono što se dešava u vašem telefonu bitnije i zanimljivije od osobe koja je pristuna.

Foto: Freepik/karlyukav

Pored toga, kompanija za istraživanje tržišta i analizu podataka je 2019. godine pitala više od 1.000 odraslih Amerikanaca šta je najgore što može da se dogodi na prvom sastanku, a muškarci i žene su se složili da je to neprestano gledanje u telefon. U tom istraživanju je 69 posto muškaraca i 70 posto žena reklo da ih odbija kada neko gleda u telefon umesto da razgovara sa osobom.

Stručnjak za veze Džejm Bronstejn kaže da bi preterana upotreba telefona na prvom sastanku mogla da bude “znak nesigurnosti ako neko osobi sa kojom su izašli mora da pokaže da je važna odgovaranjem na poruke ili pozive tokom sastanka.”

Foto: Freepik/cookie_studio

“Mislim da to može da otkrije ograničenu želju i otvorenost osobe za emocionalnu povezanost i nedostatak obzira prema potrebama i željama druge osobe. Stalno proveravanje telefona otkriva nepoštivanje vremena i energije druge osobe, a takođe može da znači i da neko u ovom trenutku nema vremena i emocionalnu energiju za ulaganje u vezu”, kaže dr Šiva Asar.



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar