Nije vam potreban PUDER: Kako da za 5 minuta da prikrijete akne i bubuljice na LICU

Rešenje je jednostavno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Koža sklona aknama i bubuljicama svakako zahteva pravilnu i redovnu negu i održavanje.

Ipak, ako se spremate za izlazak, a nervira vas to što na licu imate akne i bubuljice, postoji jednostavno rešenje za taj problem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je najbitnije, neće vam oduzeti puno vremena – biće vam potrebno samo pet minuta.

Kada je u pitanju šminkanje kože koja je sklona upalama, bubuljicama i ostalim vidljivim promenama, mnogi smatraju da je rešenje u korišćenju “teških” pudera koji imaju jaku pokrivnu moć.

Foto: Freepik/ valuavitaly

Istina je zapravo drugačija: teški puderi mogu samo da začepe pore, prekrivaju ceo površinski sloj lica i isušuju kožu. Najpre će vam biti potreban korektor koji ima laganiju strukturu i njime prekrijte podočnjake, ali i sve bubuljice.

Zatim koristite kremasto rumenilo (ne ono u prahu jer može dovesti do perutanja kože) i tečni hajlajter kako biste istakli jagodice i dali svežinu licu. Na pokretni deo kapaka stavite senku, a umesto nje za tu svrhu možete koristiti i bronzer.

Foto: Freepik/master1305

Ako je to potrebno, dopunite obrve olovkom za obrve u nijansi koja vama odgovara. Takođe, nanesite svetlucavi sjaj za usne. Na ovaj način tekstura vašeg lica i dalje ostaje vidljiva i koža nije u potpunosti pokrivena kao što bi to bio slučaj sa puderom, ali ste dali svežinu vašem licu i ono izgleda mnogo ujednačenije.

Foto: Freepik/Frepik

Takođe, korektorom ste prekrili sve vidljive promene na koži, pa nema potrebe za nanošenjem pudera. U slučaju da svakako više volite da stavljate puder, nanesite onaj sa laganijom teksturom u tankom sloju.



Izvor: Objektiv.rs, lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar