NUMEROLOGIJA

Datum rođenja utiče na vaše zdravlje, evo šta treba da uradite da bi bili zdraviji i vitalniji

Ovo se odnosi na numerološku oznaku dana rođenja, bez obzira na to kog ste meseca u toku godine rođeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Da li znate da vaš datum rođenja utiče na vaše zdravlje? Određuje kojim bolestima ste skloni i koje godine su posebno izazovne po pitanju zdravlja. Pogledaje kakve su vaše zdravstvene predispozicije u zavisnosti od dana rođenja. Ovo se odnosi na numerološku oznaku dana rođenja, bez obzira na to kog ste meseca u toku godine rođeni.

Dakle, evo šta kaže numerologija o vašem zdravlju:

BROJ 1

Osobe broja jedan ili svi oni rođeni 1., 10., 19., 28. bilo kog meseca skloni su srčanim problemima u starijem i poznom dobu. Loša cirkulacija i artimija koja često prati visok krvni pritisak takođe može značajno ugroziti njihovo zdravlje.

Njima se preporučuje da konzumiraju što više voća i povrća, a naravno i zdravih biljaka koje prijaju organizmu. Suvo grožđe, orašćići, lavanda, pomorandža, limun, majčina dušica, urma, đumbir i ječam su namirnice koje se preporučuju osobama koje spadaju u grupu rođenih pod uticajem broja 1.

Izazovne godine za njihovo zdravlje su 19-ta, 28-ma, 37-ma i 55-ta godina.

BROJ 2

Sve osobe rođene 2., 11., 20. ili 29. dana u bilo kom mesecu često imaju probleme sa probavnim traktom. Zato mogu biti sklone gastritisu, čiru, ulteroznom kolitisu i drugim oboljenjima digestivnog trakta.

Da bi pomogli sebi, potrebno je da baziraju ishranu na zelenoj salati, kupusu, krastavcu, dinjama, lanenom semenu i čaju od bokvice.

Izazovne godine kada je zdravlje u pitanju su 20-ta, 25-ta, 29-ta, 43-ća, 47-ma, 52-ga i 65-ta godina života.

BROJ 3

Ako ste rođeni 3., 12., 21. ili 30. u bilo kom mesecu, zbog veoma iscrpljujućeg rada sa bezgraničnim trudom prizivate probleme koji su često vezani za napetost nervnog sistema. Nikako nećete zaobići ni problem sa kostima tj. išijasom i oboljenjima kože. Vama je neophodna dovoljna količina vitamina B kompleksa, kako bi vaš nervni sistem mogao da se ishrani, a takođe vam se preporučuju čajevi od lavande i matičnjaka koji će blagotvorno umiriti vaš nervni sistem.

Izazovne godine za vas, tokom kojih posebno trebe da vodite računa o svom zdravlju su 30-ta,33-ća i 43-ća godina života.

BROJ 4

Ukoliko ste rođeni 4., 13., 22. ili 31. datuma bilo kog meseca, skloni ste mentalnim problemima, melanholiji, anemiji ali i bolovima u glavi i leđima. Problemi sa bešikom i bubrezima mogu da vas stignu u poznim godinama. Ishrana koja vas leči ili umanjuje tegobe jeste bazirana na spanaću, smokvi, heljdi i čaju od žalfije. Pokušajte da izbegavate slatkiše, crveno meso i alkohol.

Izazovne životne godine za vaše zdravlje su 13-ta, 22-ga, 31-va, 40-ta, 49-ta i 58-ma godina.

BROJ 5

Osobe koje su rođene 5., 14. ili 23. dana u bilo kom mesecu imaju veoma osetljiv nervni sistem. Zato često pate od nervne napetosti i iscrpljenosti, koju neminovno prati nesanica. Zato je san lek za osobe koje pripadaju broju pet. U suprotnom, sa nedostatkom sna i u krajnjoj iscrpljenosti mogu dobiti tikove lica i facijalis. Stoga je spavanje i svakodnevni odmor poreban da bi održali zdravlje i dobru vitalnost.

Zdrava hrana za petice zasniva se na šargarepi, paštrnaku, šampinjonima i svm vrstama koštunjavih proizvoda kao što su bademi, lešnici, orasi…

Izazovne godine kada je njihvo zdravlje u pitanju su 14-ta, 23-ća, 41-va i 50-ta godina.

BROJ 6

Rođeni 6., 15. ili 24. u bilo kom mesecu često su podložni angini ili upali grla, a takođe imaju osetljive gornje disajne organe. U poznim godimnama mogu imati problem sa srčanim radom, ali i nakupljanjem tečnosti. Tako da u svoju zdravu ishranu treba da uvrste pasulj, spanać, dinje, čaj od nane, jabuke, kajsije, breskve, bademe i orahe. Zdravstvene probleme mogu očekivati u 15-oj,24-oj, 42-oj, 51-oj i 60-oj godini.

BROJ 7

Ako ste rođeni 7., 16. ili 25. u bilo kom mesecu podložni ste savremenoj bolesti velikog stresa i nervoze, uzrokovane svakodnevnim problemima. Osetljivi na tuđe mišljenje često mogu imati problem sa depresijom i opštim neraspoloženjem. Kožne bolesti i organi za varenje su pogođeni nervozom koja često pravi unutrašnju napetost.
Salate, kupus, krastavac, nana, pečurke, jabuke, grožđe i smutiji su hrana koja može da vam održava vitalnost. Izazovne godine na polju zdravlja su 7-ma, 16-ta, 25-ta, 34-ta, 43-ća, 52-ga i 61-va godina.

BROJ 8

Ako ste rođeni dana 8., 17. ili 26. u mesecu, skloni ste problemima sa žučnom kesom, jetrom ali i sa tankim i debelim crevom. Takođe, možete imati problem sa astmom, reumatizmom, kao i sa nekim vidom bolesti krvi. Izbegavajte životinjsku hranu, pa konzumirajte više povrća i voća. Hrana koja vam donosi zdravlje za vas je spanać, šargarepa, celer i nana.

Izazovne godine su 17-ta, 26-ta, 35-ta, 44-ta, 53-ća i 62-ga.

BROJ 9

Osobe rođene ovih datuma: 9., 18. ili 27. u bilo kom mesecu, pripadnici su numerološkog broja devet. Njima je potrebno da izbegavaju visoko kaloričnu hranu, alkohol i sve vrste vina. Zarazne bolesti, temperatutura, kao i prekomerna težina su problemi koji mogu da im komplikuju zdravlje.
Izazovne godine tokom kojih treba da posebno vode računa o svom zdravlju su 18-ta, 27-ma, 50-ta, 57-ma i 63-ća.

Piše astrolog Vesna Trajković

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez navođenja linka portala Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar