Dadilja iz pakla TROVALA BEBU: Sud u Beogradu doneo odluku – evo šta će biti sa njom (FOTO)

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/cookie_studio, Facebook/Privatna arhiva

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru bezbednosti “obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi” bebisiterki S.C, za koju je utvrđeno da je bila neuračunljiva kada je 9. marta bebi, koju je čuvala, dala lek za smirenje – diazepam u većoj količini.

Ova mera će prema odluci suda trajati dok za to postoji potreba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sud je S.C. izrekao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti od 10 godina, a po predlogu Prvog osnonog javnog tužilaštva, koje je sprovelo istragu u ovom slučaju.

Tužilaštvo podseća da je navedene mere sudu predložilo imajući u vidu da je komisijsko veštačenje S.C. pokazalo da je bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno kada je bebi od četiri i po meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala diazepam, nakon čega je kod bebe nastupilo trovanje.

Tužilaštvo je saopštilo i da je povodom ovog događaja uputilo poziv za saslušanje administratoski sajta “Bebisiterka” B.V, preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena.

Bila je već osuđivana: Određen PRITVOR bebisiterki iz Beograda, sumnja se da je bebi dala BENSEDIN

Protiv B.V. je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo postupak zbog sumnje da je učinila krivično delo “neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću”, jer je

B.V. oglasila sajt „Bebisiterka.rs” preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala.

Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka S.C, koja se duže vreme lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević”.

Bebisiterka TROVALA bebu bensedinima: Izvršeno veštačenje o psihičkom stanju, evo pokazuju REZULTATI

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar