PRAVO IME Bekija Bekića ćete teško moći da izgovorite! Evo zašto ga je promenio i koje mu je značenje

Pevač se dotakao i državne pomoći zbog koje se našao na meti prozivki

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo

Folk pevač Beki Bekić već decenijama je prisutan na domaćoj estradi, a njegovi hitovi pevaju se i danas.

Pevač je poznat po svom osmehu, ali i po tome što je promenio ime na početku karijere. Njegovo pravo ime je Behljulj Behljuji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Beki priznaje da to nije učinio kako bi sakrio poreklo i veroispovest, već zbog estradnog posla kojim se bavi.

Ovaj naš poznati pevač napisao PESMU O DŽEJU: Ekskluzivno za Objektiv otkrio stihove

“Nije istina. Dragan Aleksandrić i ja samo sedeli i, pošto sam se ja sa singl pločom prvom pojavio sa mojim imenom Behljulj, tad sam ukapirao da ljudi ne mogu da izgovore moje ime, vrlo teško. Kod nas je interesantno ime, jer ljulj znači cvet, a beh znači behar. Od malena su me zvali Beki, i mama, i u školi su me zvali tako, i Dragan je mislio da bude samo Beki, a ja sam hteo da dodamo i prezime, jer su se u to vreme pojavljivali samo nadimci. Stalno sam dolazio kod njega kući, njegova žena Slavica me je obožavala i vraćala se sa pijace jedan dan, i vidi mene i kaže: „Jao, moj Bekić stigao”, i ja pitam Dragana: „Je l’ si čuo šta je rekla”, kaže on: „Ne, ne, šta?” i ona je ponovila, i ja kažem: „Dragane, neka tako bude prezime.” To je bilo 1984, 1985. godine, stvarali smo firmu, nisam promenio identitet time što sam promenio ime, ostao sam isti, kao mnogi pevači koji su menjali imena. Beograd me je prihvatio dobro, muzika uvek pobeđuje”, rekao je Beki u emisiji “Trag u vremenu”, a onda se osvrnuo na pomoć od 90.000 dinara koju je dobio od države zbog pandemije koronavirusa, a zbog koje se našao na meti prozivki.

Foto: E-Stock/S. Kostić

“Nisam tražio, ali pošto sam član Semusa (Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije, prim. aut.) i imam status istaknutog umetnika, uplatili su i ja nisam znao zbog čega mi je legla ta uplata, pa sam ih zvao i rekli su mi da su svi dobili. Međutim, kada je krenula ova kampanja, baš su moje ime objavili ja sam zvao i rekao da ću vratiti te pare. Osetio sam se kao krpa, ako je to bitno, vratiću. Čak sam i razmišljao, ako država ne može da uzme, da dam jednoj organizaciji u kojoj sam član – udruženje invalida, mislim da ću to da uradim”, objasnio je pevač.

Ostatak ispovesti Bekija Bekića čitajte u novom broju dnevnog lista Objektiv koji je od sutra na kioscima:

Foto: Objektiv.rs

Autor: Goran Jovanović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar