Učiteljica načinila snimak koji su odmah videli đaci i kolege: Zbog ove SCENE zagazila je u pakao (VIDEO)

Tvrdi da su joj napakovali jer je raskrinkala direktorku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Сандугаш Бисенгалиева

Učiteljica u dečjoj muzičkoj školi okruga Terekti u Kazahstanu Sandugaš Bisangalijeva otpuštena je zbog “neprimerenog” snimka na TikToku.

Ona međutim smatra da ništa loše nije uradila i da njeno pevanje koje je snimala na društvenim mrežama nikom ne može da nanese štetu, a naročito ne deci kojoj predaje.

Vest o otkazu dočekala ju je dok je bila na bolovanju, a prema njenim rečima, ona je žrtva osvete jer je zajedno sa još troje učitelja otkrila nezakonite radnje direktorke Ajdane Davletove i računovođe Alekseja Berdnikova u januaru ove godine.

“Od tada me gledaju stisnutih zubi i sigurna sam da to čine iz osvete”, dodavši da nije učinila ništa štetno.

“Bilo je trenutaka kada sam pevala i plesala na video snimcima, ali nisam korisitila nepristojne reči, niti sam radila bilo šta ružno. Ne znam uopšte kako je direktorka videla te snimke jer mi je profil zaključan. Uglavnom, snimke mog pevanja i plesa delila je u grupama sa nastavnicima i vređala me je. Nisam ja kršila etiku, već ona”, navela je Bisangalijeva, prenosi Uralskaja nedela.kz.

Nastavnicu koja je spavala sa učenicom nije popravio zatvor: Uradila je nešto što je šokiralo policiju

Direktorka Davletova međutim tvrdi da je više puta upozorila koleginicu na neprimerene snimke na TikToku.

“Najpre sam je upozoravala, a potom i ukorila, međutim ništa nije urodilo plodom. Morala sam da je otpustim”, rekla je Davletova.

Prema rečima šefice Odeljenja za obazovanje ovog regiona Terekte Kusainove, otpuštanje osobe koja je na bolovanju je protivzakonito.

“Verujem da je direktorka škole prekršila i zloupotrebila svoja ovlašćenja. Svakako je o svojoj nameri trebalo da nas obavesti, ali ona to nije učinila”, navela je Kusainova.

Prema ranijim pisanjima medija Ajdana davletova i Aleksej Berdnikov optuženi su za proneveru više od 22 miliona kazahstanskih tengi (oko 42.000 evra), namenjenih za uplatu penzionog i socijalnog osiguranja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar