Leposavić bez dlake na jeziku za RTS: “Neću podneti ostavku, ispravićemo NEPRAVDU koja je učinjena SPC”

Vladimir Leposavić gostovao je na RTS-u

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je u intervjuu za RTS ponovio da neće podneti ostavku.

On je poručio da Vlada neće pasti zbog njega, ali da će istovremeno pasti mnoge maske u Crnoj Gori.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Neću podneti ostavku, jer znam da je moja izjava u suštini imala pomiriteljski ton. Zbog stava i zbog onoga što mislim neću podneti ostavku. Nisu me pitali u Skupštili je li bio genocid u Srebrenici, nego da li ja lično misllim da li je bio genocid u Srebrenici. Pitanje je bilo zlonamerno, a ja sam odgovrio onako kako mislim da je jedino ispravno i rekao sam da ne negiram zločin u Srebrenici, niti da na to imam pravo. Cilj tog pitanja je stvaranje osećaja kolektivne krivice – kazao je Leposavić i dodao:

– O mojoj sudbini će odlučivati Skupština koja me je i izglasala na toj funkciji. Mojim razrešenjem Vlada neće pasti. Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske i eventualni rejtinzi pojedinih političara i političkih grupa iz parlamentarne većine – istakao je Leposavić.

Leposavić je kazao da je pripremio temeljni ugovor koji bi trebalo da potpišu država Crna Gora i Srpska pravoslavna crkva. On je kazao da njime nije predviđeno ko će u ime crkve potpisati ugovor sa državom i da je na samoj SPC da odluči ko će staviti potpis na taj sporazum.

Temeljnim ugovorom će se, ističe Leposavić, ispraviti nepravda prema SPC-u koja je jedina tradicionalna verska zajednica koja nije sklopila sa državom.

Ministar je poručio da trenutno ne razmišlja o bavljenju politikom, ni u kakvom vidu.

– Ja sam svoj čovek, a političke lidere nikada nisam upoznao niti sam se čuo ni sa kim od tih osoba za koje me spajaju i tvrde da sam njihov čovek. Jedino je tačno da sam bio u pravnom timu Mitropolije Crnogorsko-primorske kojoj sam pravnim savetima pomagao u prethodne dve, tri godine – kazao je Leposavić.



Izvor:

Komentari (1)

Ostavite komentar