Ruski diplomata UPOZORAVA: NATO podstiče Ukrajinu da vojnim putem reši problem Donbasa

On je podsetio da je u Minskim sporazumima uneseno da se ne sme dozvoliti ovakav scenario

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Predstavnici država NATO-a podstiču Ukrajinu da vojnim putem reši konflikt u Donbasu, izjavio je predstavnik Rusije u kontakt grupi za rešavanje problema na ukrajinskom istoku Boris Grizlov.

– Zbog odbijanja Ukrajine da razgovara o pitanjima koja se tiču osiguranja primirja čudno izgleda politička i vojna podrška Kijevu brojnih zapadnih država. Političari, pre svega, predstavnici država NATO-a koji podržavaju vojnu aktivnost kijevskih vlasti idu protiv rezolucije Saveta Bezbednosti UN. To nije ništa drugo već podsticanje Ukrajine na nepolitičko, vojno rešavanje konflikta – izjavio je Grizlov novinarima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je podsetio da je u Minskim sporazumima uneseno da se ne sme dozvoliti ovakav scenario.

– Minski sporazumi nedvosmisleno govore da mirovni politički dijalog između Kijeva i Donbasa nema alternativu – dodao je diplomata.

Grizlov je rekao da je na današnjem sastanku kontakt grupe, kao i na prethodnom, ukrajinska delegacija uz podršku OEBS-a odbila da razgovara čak i o praktičnim mehanizmima za realizaciju dogovora o unapređenju primirja iz 22. jula 2020. godine.

– Kijevu je potrebna samo imitacija pregovora i pi-ar. Ubistva Oružanih snaga Ukrajine civila u Donbasu nazvali su predstavom. To je vrhunac cinizma – naglasio je ruski diplomata.



Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar