Policajci PRETUKLI Slavena u Mostaru: “Ponudio sam da platim kaznu, ali su krenuli da me UDARAJU” (VIDEO)

Slaven je potvrdio da je angažovao i odvokata, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Youtube / Pogled.ba

U Mostaru su dvojica policajaca proteklog vikenda pretukli mladića Slavena Blaževića ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje. Oni su ga potom odveli u stanicu, nakon čega su ga, uz prekršajni nalog zbog kršenje mere policijskog časa pustili.

Ovaj incident, zabeležile su sigurnosne kamere.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bio sam kod prijatelja u susednoj zgradi i pešačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući primetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo dalje od mene i u tom trenutku sam požurio ući u zgradu, svestan da sam prekršio meru zabrane kretanja i kako bih izbegao moguću kaznu. No međutim, policajci su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimku vidi sve što se dogodilo. Izvinio sam se što sam prekršio policijski čas, ponudio da platim kaznu no oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigde nisu spomenute povrede, samo piše da sam prekršio kretanje od 21 do 5 sati. Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući peške – ispričao Slaven.

Na pitanje da li je tražio da ga odvezu na CUM zbog nanesenih povreda, Slaven je odgovorio potvrdno.

Presreli muškarca na traktoru, pa mu otvorili lobanju bejzbol PALICAMA: Uhapšeni nasilnici iz Žablja

– Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski sat, svestan da me opet može neko zaustaviti i ponovo legitimisati. Nakon toga otišao sam na hitni pregled, jer se nisam osećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta – ispričao je Slaven.

Povodom ovog slučaja policijskog nasilja oglasio se i MUP HNŽ

– Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila u 23:03 sati, a za kojega nema opravdanja. Radi se o klasičnom primeru prekoračenja ovlašćenja i policijskog kodeksa zbog čega se duboko izvinjavamo celokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo.
Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je prosleđena Tužiteljstvu HNŽ-a.

Slaven je potvrdio da je angažovao i odvokata, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.



Izvor: Pogled.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar