Planirali ste da odvojite vreme za sebe, ali vaša beba nikako da ZASPI? Postoji odličan razlog za to

One imaju sopstveni alarm

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/cookie_studio

Taman ste isplanirali da jedno veče odvojite za sebe i supruga.

Ili da se posvetite sebi i negovanju svog tela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ili da jednostavno legnete i odmorite.

Teško da ćete to uspeti, jer nepisano pravilo kaže da dete, baš tada, neće hteti da spava.

To se dešava jer dete oseti da se roditeljima žuri da ga uspavaju, pa se kod njega javlja strah od ostavljanja i nezaštićenosti koji blokira želju za snom.

Malo odmora

Kako su roditelji pretrpani obvezama i poslom, za većinu njih, veče je period kada žele da se posvete nečemu drugom. Zbog toga najviše žele da im dete spava tokom noći, da bi i oni mogli da se odmore, urade sve što su planirali, a i da bi se dete probudilo odmorno i puno snage.

Foto: Freepik/cookie_studio

Beba je pak sa druge strane spremna na san, tek kada su njene potrebe sve do jedne zadovoljene, a to je kada je sita, suva, dovoljno razigrana i umorna, da sigurno može da zaspi. I naravno uz osećaj da će roditelji u svakom trenutku biti uz nju.

Osećaj poverenja

Za miran bebin san i uspavljivanje bez problema važno je da roditelj sa bebom razvije osećaj poverenja. Ukoliko dete oseća da gubi poverenje i da se roditeljima, u ovoj situaciji, iz nekog razloga žuri sa uspavljivanjem, alarm će biti upaljen i beba će uraditi sve samo da ne zaspi.

Foto: Freepik/pch.vector

I zato, ako vam se jako žuri i želite da vam dete što pre zaspi, pokušajte da mu to ne pokažete i da u potpunosti budete strpljivi i puni ljubavi, kako bi dete sigurno i srećno zaspalo bez problema.



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar