OBJEKTIV ANALIZA: Što ne može niko, može Mirko! Zvezda “skinula mrak”, Deki, opameti se, ne ide bez špica

Naš reporeter je bio na licu mesta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dejan Stanković je uspeo da “skine mrak”, pošto je Zvezda konačno pod njegovim vođstvom slavila u “večitom derbiju”. Crveno-beli su na stadionu “Rajko Mitić” pobedili Partizan i tako stavili obe ruke na šampionski pehar.

Mirko Ivanić je bio heroj utakmice, jer je golom u 58. minutu doneo pobedu klubu sa Marakane i izazvao radost svih navijača crveno-belih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naš reporter je bio na na licu mesta i analizirao je fudbalere Crvene zvezde.

Milan Borjan: Imao je dosta grešaka pri ispucavanju, delovao je prilično nesigurno u prvom poluvremenu. Herojska intervencija na njemu svojstven način na samom kraju meča su njegov zaštitni znak. Time je popravio sve greške.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Milan Gajić: Nije mu Jović zadavao puno problema. Korektno je odradio svoj deo posla, umalo da bude asistent da je Nikolić realizovao njegovu loptu. Bio od pomoći Kataiju u fazi napada, međutim, primarni zadatak mu je bila odbrana.

Miloš Degenek: Problematičan pri iznošenju lopte, nekoliko puta pogrešio u predaji. Ipak, nije bilo kardinalnih grešaka, a kada ne primite gol, znači da je posao odrađen kako treba.

Nemanja Milunović: Ušao je dobro u meč, pokupio sve duele, ali je jedno proklizavanje u stilu Stivena Džerarda moglo skupo da košta njegov tim. Dobro se kretao, pokrivao, uradio sve ono što se od njega očekuje. U finišu požuteo, ali bez tragičnih posledica po ekipu.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Milan Rodić: Žuti karton u ranoj fazi meča je kumovao tome da bude mirniji. Nudio se na levoj strani, pokušavao da sa Ivanićem izigra odbranu gostiju, ali ništa više.

Seku Sanogo: Bio je mirniji u odnosu na prvi derbi, međutim, previše lopti je vraćao unazad i nervirao sve prisutne na stadionu. U nastavku je bio prisebniji i zaigrao znatno bolje i sigurnije, kao i čitav tim. Njegova “čvrsta noga” i beskompromisna igra mnogo znači ovoj ekipi.

Njegoš Petrović: Vidi se napredak u njegovoj igri u odnosu na prošli deo sezone. Pretrčao je dosta, čak se pridodavao napadu u presingu na zadnju liniju, ali zbog veoma lošeg fudbala u prvom poluvremenu nije uspeo da ostavi bolji utisak. Ustupio je mesto Kangi na kraju prvog dela.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Veljko Nikolić: Mučio se, gubio duele, grešio, pa dobio šansu da se proslavi kada mu je na pet metara Gajić poslao loptu. Međutim, šutirao je pravo u Stojkovića. Zamenjen je na kraju prvog poluvremena i još jednom nije dokazao potencijal o kojem se godinama priča.

Mirko Ivanić: Kada pomislite da ovo nije njegova noć – on vas razuveri. Iako nije bio posebno primetan u prvom poluvremenu, čekao je pravi trenutak da zablista. Sjajno je skočio na centaršut Kange i lukavim udarcem glavom “naterao” loptu da pobegne od Stojkovića i nastavi sjajan učinak ove sezone. Mirko Ivanić je blago ovog tima, isplatilo se svima na Marakani toliko čekanja da proradi.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai: Jednim potezom može da izbaci tri igrača. Pokušavao da pokrene saigrače, imao jednu priliku za pogodak u prvom poluvremenu. Nije ovo bilo njegovo veče.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

El Fardu Ben: Prilično nevidljiv u prvom delu meča. Umalo da iskoristi nesposobnost odbrane Partizana da izbiju loptu. Ulaskom Falćinelija pomeren na “desetku” i počeo da igra onako kako zna.

Izmene:

Gelor Kanga: Uneo je živosti u igru po ulasku. Vrlo brzo asistirao Ivaniću za gol i bilo ga je svuda na terenu. Nije pametovao, igrao je jednostavno i odradio sav posao koji je potreban za ovakav duel.

Dijego Falćineli: Sa obzirom da nije imao mnogo učinka u napadu, Falćineli je dosta vremena bio od pomoći odbrani. Vraćao se nazad, rvao sa protivnicima, dobijao duele i pokazao da nije samo golgeter već i vredni vojnik u službi tima.

Piše: Nikola Husein

Frka na Marakani: Stanoje podivljao, igrači ušli u klinč – opšti haos na terenu! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar