Najveća legla bakterija: 5 predmeta u KUĆI koje svaki dan MORATE da dezinfikujete

Obratite pažnju

Foto: Freepik/freepik

Vreme pandemije zahteva od nas odgovorno ponašanje. To se ne očekuje samo od nas, već i od naših bližnjih.

Kako bismo se maksimalno zaštitili od moguće zaraze, ali i od drugih bolesti i različitih gljivica i bakterija, potrebno je da redovno dezinfikujemo određene predmete u kući.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Golim okom se ne vide, ali mnoge bakterije i virusi žive na predmetima koji se svakodnevno koriste.

Mobilni telefon

Jedan od predmeta koji najčešće koristimo. Nosimo ga svuda sa sobom, u gradski prevoz, spuštamo ga na različite površine na kojima već postoje bakterije, te je logično da predstavlja leglo virusa. Svaki dan nakon što dođete kući skinite masku sa telefona, operite je i dezinfikujte, zatim alkoholom prebrišite i telefon.

Foto: Picjumbo/ Viktor Hanacek

Kvake na ulaznim vratima

Za njih se neminovno hvatamo dok su nam prljave ruke. Pored telefona, predstavljaju jedno od najvećih legla bakterija i virusa. Postarajte se da svaki dan dezinfikujete i spoljnu i unutrašnju kvaku.

Ručke od ormarića

Često se koriste, a retko kome padne na pamet da i njih dezinfikuje. Uzmite asepsol ili alkohol i naprskajte sve ručke od ormara i ormarića koje imate u kući, zatim ih prebrišite krpom.

Oprema za kompjuter

Mnogo ljudi sada radi od kuće i svakodnevno koriste tastaturu i miš. Dezinfikujte ih najmanje jednom dnevno.

Foto: Unsplash/XPS

Radna površina

Na sto često nesvesno spuštamo kese i namirnice koje smo doneli iz radnje. Na pakovanjima hrane i folijama se kupljaju različiti virusi i bakterije.

Izbegavajte da ih spuštate na sto na kome jedete ili na površinu gde pripremate hranu. Ako to ipak učinite, odmah ih dezinfikujte. Takođe, dobro operite voće i povrće koje ste kupili.

 

Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar