Piksi na udaru uprkos dobrom startu: Srpski trener ne priznaje fikciju, tvrdi da nemamo igru!

Nije optimista

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: FSS

Poznati srpski fudbalski trener Milorad Kosanović, izneo je niz kritika na račun reprezentacije Srbije i novog selektora naše zemlje Dragana Stojkovića Piksija.

Kosanović je kao iz topa rekao da ne želi da veruje u fikcije koje su stvorena nakon dobrog starta “orlova” u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru naredne godine:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Pa ne mogu da uživam u nečemu što nije realno, to je fikcija, ali razumem. Pre svega se odnosi na rezultat. Mislim da se uz pomoć vas medija, napravila atmosfera da je ovo nešto više nego izvanredno. I jeste, normalno je da ne izgubiš od Portugala, pobediš i Irsku i Azerbejdžan, samo što to nije dovoljno”, izjavio je Kosanović u intervjuu za “Sputnjik”.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

“Samo prvi ide direktno, onda idu dva baraža, a tamo možemo da sretnemo Rusiju, Hrvatsku, Španiju, Nemačku… Mnogo zemalja koje su jako dobre. Biće jako teško da se izbori plasman na Svetsko prvenstvo. Ne gledamo realno više na stvari, na našu ligu, na naše takmičenje, te želje da budemo u vrhu evropskog fudbala. Mi smo i dalje u tom vremenu kada smo bili u najboljih četiri pet u Evropi. Ali, mi koji se ozbiljno bavimo fudbalom nemamo pravo da stvaramo atmosferu koja ne počiva na realnim činjenicama. Mi nismo dobili na igru i jasno je da ne možemo ići na Svetsko prvenstvo bez igre. I na Mundijalu, i u igrama protiv ozbiljnih reprezentacija kakva je Portugal, ne možemo bez igre. Nesreća jeste, što u poslednjih osam, devet, deset godina, nismo imali nijednog selektora koji se bavio igrom, nego su svi pravili tim. Pa menjali tim, pa počinjali ispočetka”, podseća Kosanović.

Foto: Emir Sadovic/Starsportphoto ©

“Dragan ako ne napravi igru ne možemo proći. Ja i sada tvrdim da će biti jako jako teško proći baraž. Igramo poslednju utakmicu u Lisabonu protiv Portugala. Možemo mi, nije ništa nemoguće, moramo do tada da “narastemo”, ne možemo da čekamo blesak, Mitrovića, Tadića ili ne znam koga, moramo da imamo tim koji stoji na terenu. Da znamo kako igramo u fazi odbrane, a kako u napadu. Ko šta radi kad uzmemo loptu, a ne da čekamo neki potez. Lepo je to, imamo par igrača, ali nama treba 20 igrača koji igraju fudbal, moramo ih uvesti u igru”, zaključio je Kosanović.

Tadić potvrdio dobru formu: Novi gol kapitena Srbije u dresu Ajaksa (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar