Radniku godine umesto lepog bonusa poklonili parče zemlje na MESECU

Njegova reakcija kada je saznao za nagradu je pobedila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / PIRO4D

Indijac Iftekar Rahmani iz Ujdapura zablistao je prošle godine tokom epidemije koronavirusa.

Ovaj stručnjak za programiranje i softvere u kompaniji Noida uspeo je da prebaci normu koju niko drugi nije, pa su poslovođe rešile da mu se na pravi način zahvale.

Iako se šuškalo da će Rahmani dobiti zavidnu sumu novca kao bonus, njemu je umesto para saopšteno da je od 2021. godine vlasnik jednog parčeta Meseca!

Kompanija Noida krenula je kao start-ap projekat u 2019. ali je zahvaljujući odličnim stručnjacima koje je okupila u timu neverovatno brzo napredovala u Indiji.

Rahmani je toliko oduševio gazde da su kontaktirali Luna Society International, američku kompaniju koja se bavi nekretninama na Mesecu i preko nje su mu kupili jedan ar zemlje.

Rahmani je bio toliko skroman i u isti mah presrećan zbog nagrade da je u selu svojih roditelja priredio pravu feštu, da je na kraju i policija dolazila zbog kršenja mera usled epidemije koronavirusa.

Ovaj momak nije prvi Indijac koji poseduje zemlju na Mesecu – pre njega u tome su se proslavili glumac Šakruh Kan, kao i još nekoliko poznatih osoba u toj zemlji.

NASA ne bi bila ista bez Mihajla Pupina: Po srpskom geniju nazvali i PARČE MESECA, svuda se spominje

ES

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar