Fotografija goluba na bolničkom krevetu je autentična, ali ne i priče koje je prate (FOTO)

U posetu mu je dolazio samo golub, i to na svaka 2 dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Olga Kononenko

Viralna fotografija goluba na pacijentu u bolničkom krevetu deli se na društvenim mrežama uz nekoliko verzija priče prema kojoj je golub svakodnevno posećivao bolesnika jer je on često hranio golubove u parku, a navodno ju je snimila medicinska sestra.

Fotografiju i ove tvrdnje je objavilo i nekoliko portala. Ipak, stvarni autor fotografije je grčki fotograf, a priče koje se dele uz nju su izmišljene.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Instagram

Dakle, radi se o lažnoj vesti, a pretragom je utvrđeno da se ova fotografija deli na društvenim mrežama već godinama, na različitim jezicima i uz slične tvrdnje, te da su o njoj pisali i drugi fact-checking portali. Naime, ustanovljeno je da je fotografija nastala u Atini prije osam godina, te da je nije napravila medicinska sestra.

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar