“A pilotima NATO želimo vedro nebo nad Srbijom!” Reči hrvatske voditeljke nikada ne smemo da ZABORAVIMO

Danas se navršava 22 godine od početka agresije NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Napadi koji su počeli 24. marta trajali su 11 nedelja, a još nije utvrđeno koliko ljudi je poginulo u njima. Prema procenama različitih izvora, u njima je poginulo izmedu 1.200 i 3.000 ljudi.

U bombardovanju, koje trajalo 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Napadi na Jugoslaviju počeli su 24. marta 1999. nešto pre 20 casova na osnovu naređenja tadašnjeg generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, a jugoslovenska vlada iste noći proglasila je ratno stanje.

Veliki broj zemalja iz našeg okruženja je učestvovao u agresiji NATO alijanse na našu zemlju, neke time što su omogućile prelet avionima alijanse, a neke i time što su u njihovim zemljama bile i baze alijanse iz kojih su dolazili napadi na našu zemlju.

Mali broj prijateljskih zemalja i njihovih lidera je stao na našu stranu u odbrani pravde. Mnogo veći broj je bio onih koji su zdušno podržavali napade alijanse na našu zemlju i nisu pokazali ni trunku empatije prema građanima zemlje koja je dala junake u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Bilo je i onih poput voditeljke Hrvatske radio televizije čije reči ne smemo da zaboravimo:

– A pilotima NATO želimo vedro nebo nad Srbijom – reči koje su značile samo jedno: Piloti, želimo vam vedro nebo kako biste mogli da uništavate srpske škole, bolnice, kuće, mostove i sve drugo što smatrate da je potrebno uz ubijanje civila.

Za njega je Putin “hladnokrvni ubica”, a OVAKO se Bajden zalagao za BOMBARDOVANJE Srbije (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Ne mesaj stvari politika NATO glasi ko napadne tada do 1999 jednu clanicu nata oni imaju pravo da intetvenisu.U slucaju rata SFRJ gomila hrvata muslimane i albanaca antisrpske koaliciju napale su kasrne jos uvek lrgalne vojske JNA pri tome su ubili mnogo mladih jna vojnika.Reakcija je bila logicka.

    Odgovori
  2. Laž za voditeljku bez imena!!! Mi smo hvalili avione nad Vukovarom, Osijekom, Sl. Brodom, Dubrovnikom i stotinu drugih gradova koji su ubijali civile, djecu, rušili bolnice, škole i .. Mislite li da smo bili bolji od NATO-zlikovaca!

    Odgovori

Ostavite komentar