“Ako mi odvedu brata, ja ću da se UBIJEM!” Nakon drame sa socijalnim radnicama deca u strahu (VIDEO)

Čim naiđu kola, oni gledaju na prozor!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Dan nakon nezapamćene drame u blačkom selu Suvi Dol, kad su iz Centra za socijalni rad u Blacu došli da oduzmu M.M. (10) i M.M. (13) koji žive sa nepokretnom bakom Ljiljanom D. u njihovoj kući još uvek vladaju neverica i suze. Kažu da je iza njih neprospavana noć.

Socijalni radnici u Blacu pokušali da izvuku DETE iz kuće, vukli ga za ruku pred bakom u kolicima (VIDEO)

Devojčica i dečak, koji već duže žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom, u strahu su da će im radnice Centra za socijalni rad ponovo zakucati na vrata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čim naiđu kola, oni gledaju na prozor. Evo ih bako, evo ih… Ni deca, ni ja nismo spavali. M. (10) kaže ne daj Bože da mi brata odvedu ja ću da se ubijem. Deca su emotivno vezana za mene, kao i ja za njih – priča vidno uzmenirena baka Ljiljana.

Kako kaže, dok je bila u bolnici tri i po, četiri meseca niko nije došao iz Centra za socijalni rad da obiđe decu.

– M. (13) su vukli, izašla sam sa kolicima, gurnuli su me unutra, počeli da me vređaju. On je ušao u kupatilo, pa su i ta vrata razvalili. Najteže mi je što sam invalid. Maltretiraju i decu i mene, ali boriću se do poslednje kapi krvi – poručuje Ljiljana.

Plašim se i nisam spavao celu noć i blokirao sam vrata da ne banu, jer svaki put kada neko prođe… – kaže dečak kroz suze.

Dečak je zadobio i povrede. Ima masnice na ruci, koje su napravile, kako kaže, socijalne radnice u pokušaju da ga izvuku iz kuće. Zbog povreda koje zadobio potražio pomoć u prokupačkoj bolnici i sanirane su mu, a zakazan mu je i pregled kod psihijatra zbog šoka koji je doživeo.

Snimak drame koja se dogodila juče u njihovoj kući na društvenim mrežama objavio je Dejan Milošević. Milošević napominje da su deca isprepadala.

Foto: Facebook/printscreen

– U ovoj kući ima uslova za život, sigurna su, imaju sredstva za život – napominje Milošević, koji ih je danas posetio.

Kada je pre mesec dana Srbija saznala za njihov slučaj i sudbinu, njihov život se malo promenio na bolje. Sa svih strana stizala im je pomoć i to ih je motivisalo da idu dalje. Baka Ljiljana podnela je i zahtev za starateljstvo nad decom, te je sud sada taj koji bi trebalo da donese odluku kome deca pripadaju. Do tada, po zakonu, oni ne bi trebalo da se diraju, odnosno menjaju dom.

Majka im je preminula od raka

O sudbini i tragediji mališana zna cela Srbija, jer se ovo dvoje dece samoe brine o baki već skoro dve godine. Od kako im je majka preminula od raka u 33. godini preminula, oni žive sami.

Petnaestak dana po njenoj smrti, izgorela im je kuća, a Ljiljanin sin se preselio da živi u Blace i retko dolazi. On je zapravo, kao otac dece i njihov staratelj. Posle požara baka i deca su prešli u pomoćnu zgradu koju imaju u dvorištu i zahvaljujući meštanima sela ovaj prostor je sređen, te sada tu žive. U međuvremenu Ljiljana se razbolela, pa joj je pre pet meseci amputirana noga. Svo troje žive od deset hiljada socijalne pomoći i deca se brinu o svojoj baki.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar