Tomašević: Besmislice Obradovića, ciljano obmanjuje javnost

Lider Dveri ciljano, ali bezuspešno pokušava da naruši ugled MUP-a

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/RTV Marš HD Valjevo

Šef Kabineta ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević izjavila je danas da su apsolutno netačne tvrdnje predsednika Dveri Boška Obradovića da Kabinet ministra unutrašnjih poslova učestvuje u organizovanju prevoza migranata od Preševa do Subotice, niti je bilo kada to radio.

“Iako su predstavnici MUP-a još pre nekoliko dana jasno demantovali ove tvrdnje, on ponovnim iznošenjem neistina očigledno želi da nastavi obmanjivanje javnosti u cilju narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova”, navela je Tomašević u izjavi za javnost.

Ona ukazuje da su netačne i tvrdnje da policija ne radi svoj posao kada je reč o suzbijanju migracija i zaštiti državnih granica.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sve svoje aktivnosti u vezi sa iregularnim migracijama sprovode u cilju zaštite interesa naše zemlje i uz poštovanje ljudskih prava. U prilog tome najbolje govori podatak da je u poslednjih pet godina srpska policija procesuirala skoro 2.500 ljudi zbog krijumčarenja migranata”, navela je Tomašević.

Orlić: Obradović bi dao orden onima koji su tukli Andreja Vučića

Šef Kabineta ministra unutrašnjih poslova ističe da je potpuno besmislica i da će Srbija postati sabirni centar za migrante.

“Niti će to biti, kao što nije bila ni u trenutku kada je u našu zemlju ulazilo i po 15.000 migranata dnevno. Srbija nije njihova krajnja destinacija, niti bilo ko ima nameru da ih ovde naseljava, kako to tvrdi Obradović”, kazala je Tomašević.

Navodi da činjenica da je kroz našu zemlju do sada prošlo oko milion migranata, a da se u našim prihvatnim centrima trenutno nalazi oko 6.000, jasno ukazuje koliko je njihovo interesovanje da se zadrže kod nas.

“Republika Srbija će nastaviti odgovorno da se ponaša, imajući human pristup prema migrantima, ali će ujedno brinuti i o zaštiti sopstvenih interesa i građana. Policija će svakoga ko počini bilo koje krivično ili prekršajno delo, procesuirati, bez obzira o kome se radi”, rekla je šef Kabineta ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar