Poslednji kadrovi filma o Tomi snimaće se u Americi: Odabrana je lokacija gde je urađen i čuveni Betmen

Jedno svetski poznato ostvarenje snimljeno je na istom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ScreenShot YouTube

Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović privode kraju snimanje filma o legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću, koji će nositi naziv “Toma”.

Ukoliko sve bude u redu, ekipa filma uputiće se sledeće nedelje put Amerike kako bi poslednje scene snimili u Čikagu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, producenti filma Joksimović i Bjela odlučili su da prikažu i Tomin život u Americi, gde i danas živi njegova supruga Gordana. Na put preko bare, ukoliko dobiju vize i budu negativni na testu, uputiće se glavni glumac Milan Marić i njegova partnerka Sanja Marković, koja igra Gocu. Snimanje je planirano da traje nedelju dana.

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu, koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD. Čikago nije popularan i ne snima se u njemu, kao u Holivudu, ali je prikazan u filmovima o Betmenu. I novi nastavak rađen je tokom korone. Moguće da ćemo neke kadrove starog grada prepoznati i u filmu o velikom umetniku.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tomu Zdravkovića su zvali “pesnik tuge”. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i naručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje “zašto”, pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom”, izjavio je Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja.

Film “Toma” predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena.

Premijera je planirana za jesen, kad se očekuje da bioskopi ponovo prorade.

Toma Zdravković je najtužniju baladu posvetio svojoj tragičnoj ljubavi, devojci koja je umrla! (VIDEO)

Tomina četvrta supruga Gordana ponosna je na to što je Bjela odlučio da snima film o njenom suprugu.

“To će biti izvanredan projekat. Ja neću da glumim, ali ću svakako da pomognem u vezi s anegdotama. Reditelju ću da ustupim Tomina odela koja je nosio, a ako budu želeli, scene mogu da se snime i u našoj kući”, rekla je Gordana.

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar