PISAO IZ SRCA

Toma Zdravković je mnoge pesme posvetio svojim i tuđim ŽENAMA, a evo ko su Ljiljana, Branka, Nada…

Uvek je bio inspirisan da stvara!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni pevač Toma Zdravković preminuo je pre 29 godina, a bio je poznat kao veliki boem i kao neko ko je izuzetno voleo žene.

Foto/Printscreen/Youtube

Imao je mnoge avanture tokom života, ženio se četiri puta, a gotovo svakoj ženi sa kojom je bio posvetio je pesmu. Tako je Toma pevao pesme: “Danka”, “Ej, Branka, Branka”, “Za Ljiljanu”, “Dijana”, “Anđela”, “Ana”, “Aleksandra”, “Fatima”, “Jelena”, “Marta”, “Nado, Nado”, “Sećaš li se Sanja” i druge.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Održan POMEN Tomi Zdravkoviću: Violina svirala popularnu PESMU koju je on napisao za Silvanu (FOTO)

I dok su neke od ovih pesama ostale enigma i ne zna se kojim su ženama posvećene, za druge se jasno zna na koje se dame odnose, a neke od njih su nam odlično poznate.

Većina ljudi zna da je pesmu “Danka” Zdravković posvetio čuvenoj spikerki Danki Novović u koju se zaljubio na jednom od svojih koncerata. Njihov odnos je bio platonski, a Danka se u početku i ljutila na Tomu, ali je kasnije bila ponosna na to što joj je posvetio pesmu.

Foto: Printscreen/Instagram

“Ej, Branka, Branka”, je pesma koju je napisao inspirisan Brankom Sovrlić, nakon što su razgovarali.

Pesma “O, gde si Jelena”, krije posebno zanimljivu priču. Naime, ona nije posvećena nijednoj Tominoj ženi, već ženi njegovog brata Novice, Jeleni Zdravković. Ona je jednom prilikom medijima otkrila da je pesma nastala u kafani kada se posvađala sa Novicom i nigde nije htela da ide sa njim. Braća su se napila, a Toma je napisao pesmu i to na salveti.

Pesma “Šta će mi život” obeležila je karijeru ali i život SILVANE ARMENULIĆ, sa tragičnim krajem…

Pesma “Za Ljiljanu” posvećena je glumici Ljiljani Blagojević. Oni su, svojevremeno, zajedno snimali seriju “Doktorka na selu” i Ljiljana se svidela Tomi. Mada se nikada nisu upuštali u romansu, Toma je Ljilji napisao pesmu, a ona je kasnije priznala da joj je zbog toga bilo veoma neprijatno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Dok cekam gostovanje na Prvoj

Објава коју дели Ljiljana Blagojevic (@ljiljana_blagojevic) дана

Iako se ženio četiri puta, Tomi se jedna supruga naročito urezala u srce. U pitanju je Nada Radanović kojoj je i napisao pesmu “Nado, Nado”. Kako je kasnije ispričao njegov brat Novica, rastanak sa njom mu je naročito teško pao i tada se odao alkoholu i danima nije izlazio iz kuće.

Pesma “Sećaš li se Sanja”, takođe krije zanimljivu priču u sebi. Naime, ni nju Zdravković nije posvetio svojoj ljubavi. On je bio na turneji u Nemačkoj sa Mikijem Jevremovićem i tada mu se Miki požalio na to da pokušava da napiše pesmu o devojci koja je bila uz njega u najtežim trenucima u njegovom životu, ali mu ne ide. Već sledećeg dana Toma mu je na klaviru odsvirao i otpevao: “Sećaš li se, Sanja, da li možeš da zaboraviš? Poželiš li, Sanja, bar ponekad da me zagrliš?”.

Toma Zdravković je najtužniju baladu posvetio svojoj tragičnoj ljubavi, devojci koja je umrla! (VIDEO)

Iako se njeno ime ne spominje, malo ko zna da je Toma pesmu “O, ciganko moja” posvetio koleginici Esmi Redžepovoj koja je stalno isticala da je na to ponosna.

Tomi je danas  29. godišnjica smrti, a na pomen su na Centralno groblje u Beogradu došli njegovi prijatelji, rođaci kolege i poštovaoci njegovog lika i dela.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar