Piće za svaku priliku: Šta morate da pijete kada ste umorni, mamurni ili imate grčeve u nogama?

Kada je najbolje piti mleko, a kada sok od grejpfruta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Bez obzira da li se radi o grčevima u mišićima ili mamurluku, ponekad su kućna rešenja i najbolja, ali i najjednostavnija.

Za svaku muku postoji piće koje će vam ublažiti tegobe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Samo je potrebno da znate šta je dobro da pijete.

Za izgradnju mišića

Mleko je idealan napitak posle treninga jer sadrži proteine sa svim najvažnijim amino kiselinama. Najbolje je odabrati sveže i punomasno mleko.

Mršavljenje

Ako želite da skinete kilograme zeleni čaj i sok od grejpfruta su odličan izbor jer ubrzavaju metabolizam i pospešuju izbacivanje toksina iz organizma.

Foto: Pixabay/JillWellington

Kakao za oporavak

Posle velikih fizičkih napora, ili tokom oporavka od bolesti dobro je popiti kakao ili čokoladno mleko. Oni imaju idealan odnos proteina i ugljenih hidrata koji telu daju energiju.

Loš zadah

Vaš prvi izbor uvek mora da bude voda budući da je najveći krivac za neprijatan zadah dehidriranost koja podstiče razvoj bakterija u ustima.

Foto: Freepik/karlyukav

Mamurluk

Svu znamo taj osećaj kada imamo utisak da glava nije naša i da nas nikada neće proći glavobolja. Dobar izbor je smuti od banana i spanaća, kao i sok od pomorandže.

Bolja cirkulacija

Ako patite od hladnih nogu, i imate problema sa cirkulacijom, stručnjaci savetuju da popijete 2,5 decilitara piva, koje će podstaći cirkulaciju krvi. Naravno, ne smete da preterujete sa pivom.

Foto/Unsplash.com/Jan Romero

Grčevi u mišićima

Iako je ne vole baš svi, tečnost iz kiselih krastavaca je odličan lek za grčeve u mišićima. Tečnost čisti krv od preteranih kiselina i podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma.

Bol u grlu

Čaj od kurkume je dobro piti kada vas zaboli grlo. Inače, ovde je najvažnije unositi dovoljno tečnosti jer suvoća grla dodatno pojačava bol. Ovaj čaj je dobar lek jer smanjuje osećaj grebanja i peckanja u grlu.

Foto: Freepik/KamranAydinov

Za uspavljivanje

Savršeno uspavljujuće sredstvo je čaj od kamilice, ali važno je da bude nezaslađen jer šećer ima suprotan, “razbuđujući” efekat. Veoma dobar je i čaj od matičnjaka.



Izvor: Objektiv.rs, Huffpost.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar