Dr Nestorović izdao važno UPOZORENJE: Ovo vam ozbiljno utiče na MUŠKOST – nađite zamenu

Dugo se verovalo da ksenoestrogeni potiču iz goveđeg mesa, ali nije pronađeno dovoljno dokaza, navodi doktor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv/Vladimir Šporčić

Višedecenijska istraživanja pokazuju da današnji muškarci imaju čak 50 odsto manje spermatozoida i testosterona nego što je to bio slučaj pre 40 godina. Zašto je to tako, otkrio je dr Branimir Nestorović.

– Odgovor dolazi sa vrlo neobičnog mesta – jedan od glavnih razloga su ksenoestrogeni, estrogeni koje ne produkuje naše telo, nego se nalaze u okolini. Dugo se verovalo da ksenoestrogeni potiču iz goveđeg mesa, ali nije pronađeno dovoljno dokaza, odnosno meso ne sadrži količine ksenoestrogena koji bi mogli toliko da utiču – objašnjava doktor i dodaje:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U stvari, ksenoestrogeni se nalaze u plastičnim masama. Danas je plastika postala praktično nezamenljiva – ambalaža je od plastike, predmeti su od plastike, sve više posuđa je plastično, odeća je plastična najvećim delom, prirodni materijali su sve ređi i ređi.

Nestorović navodi da plastika sadrži materije koje imaju estrogenska, odnosno hormonska svojstva.

Dr Danica Grujičić bez dlake na jeziku! Rešila da kaže SVE o Branimiru Nestoroviću

– Pokazalo se kao veoma interesantno da plastika sadrži neke materije koje imaju estrogenska, dakle, hormonska svojstva. Dva najpoznatija primera su bisfenol A i tiftalati. I jedni i drugi imaju izuzetan estrogenski efekat, što kod muškaraca, osim pada testosterona i smanjenja broja sprematozoida, dovode i do karcinoma prostate, koji je najčešći karcinom kod muškaraca.

Plastiku bi trebalo izbegavati u svakom obliku, ali bukvalno u svakom obliku, kad god možete, ističe doktor.

Savet dr Nestorovića: Dva puta nedeljno se obavezno hranite OVAKO – desiće se velike promene u organizmu

– To je nemoguće potpuno da se izbegne, ali imamo alternative. Jedini problem jeste to što će industrija teško da napusti plastiku. Ona je neverovatno jeftina i neverovatno laka za obradu, sve ostalo što su prirodni materijali je mnogo skuplje. Treba paziti ako možemo da izbegnemo primenu plastike, gde god možemo. Negde to nije moguće, postoje proizvodi koji se ne pakuju ni u šta drugo nego u plastiku, ali treba da pazimo da upotrebu plastike svedemo na minimum – ispričao je Nestorović.Izvor: Objektiv.rs, Kurir Stil

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar