Isplivala dugo čuvana TAJNA Čolinog hita: Evo kakva veza spaja Sanju Ilića i pesmu “Emili” (VIDEO)

Sanja je učestvovao u jednoj od najpopularnijih hitova Zdravka Čolića

Foto: Naxi Radio

Čuveni srpski muzičar, frontmen grupe “Balkanika”, kompozitor i arhitekta, Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas usled posledica koronavirusa u 70. godini i iza sebe ostavio široki opus kompozicija, muzičkih i autorskih saradnji za koje malo njih zna.

Naime, retki su oni koji ne znaju za najveće hitove Zdravka Čolića, ali malo njih zna da je upravo Sanja Ilić otpevao prateće vokale za pesmun”Zvao sam je Emili”. Ova pesma izašla je 1975. godine u okviru studijskog albuma “Ti i ja”. Muziku, tekst i aranžman za pesmu potpisuje Kornelije Kovač, dok je Sanja otpevao prateće vokale.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sanja Ilić je komponovao najveći HIT Jugoslavije: Pesma je doživela do tada neviđenu NEPRAVDU (VIDEO)

Pre nekoliko godina, muzičar je o ovome progovorio u jednom intervjuu, pa ovom prilikom istakao da Čola nije jednini pevač kom je učinio tu uslugu zajedno s bendom „BMP”.

“I Čoli i mnogim drugim većim pevačima. Naš bend se zvao „BMP”, za šta su mnogi rekli da je skraćenica od „biće mnogo para” ili „beogradsko muzičko podzemlje”. Na raznim albumima smo bili potpisai kao „BMP”. Imao sam visok i snažan glas. Pevao sam Čoli gornje terce koje ni on nije mogao da izvede. Moj glas možete čudti u hitu „Zvao sam je Emili””, ispričao je tada Sanja.

Mislio je da je gotovo, a onda ga je život demantovao: Sanja Ilić je kraj života proveo sa ovom plavušom

Prisetimo se još jednom popularnog hita jedne od najvećih balkanskih zvezda:

Bože, kakav dan! Jelena Tomašević se OVIM rečima oprostila od kolege Sanje Ilića (FOTO)

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar