Sanja Ilić je ovako pričao o VELIKOJ BRUCI sa Evrovizije: Zagreb i Podgorica su nam zabili nož u leđa!

Kompozitor Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas u 70. godini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Persona Stars / Zuma Press / Profimedia

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe “Balkanika”, preminuo je danas od posledica koronavirusa u Zemunskoj bolnici.

Saša Ilić otkrio je nedavno šta se desilo sa njegovom “Princezom” i zašto Slađa i Dado nisu otišli na Evroviziju 1980. godine.

Voditeljka je uputala je nezgodno pitanje Sanji Iliću o “Princezi”, pesmi koja se takmičila na Jugoviziji, a pevali su je Dado i Slađana Milošević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kako je to bilo kada je se “Princeza” takmičila? – pitala je voditeljka.

– Dado i Slađana su bili ubedljivi favoriti, broj jedan. A sećam se da je Izolda Barudžija prišla meni i rekla: “Jao, zvao Novković da pita šta je najbolje”. Ja sam rekao ubedljivo Dado i Slađana, svi smo plakali na probi. Onda se desilo što se desilo. Desilo se da su Zagreb i Podgorica smuvali glasove, nama su skinuli skroz, njima povećali, čak sam ja tu pesmu čuo godinu dana ranije i nije isti autor nego autor iz Zagreba – ispričao je Sanja. On nije mogao da se seti imena Vlade Kalembera, koji je zajedno sa Izoldom otišao te godine na Evrovoziju.

– Njemu je bilo toliko žao i neprijatno kada smo se ispričali na Ohridu – dodao je muzičar.

Uprkos, kako se i danas tvrdi, dirigovanom glasanju predstavnika žirija i muzičkih stručnjaka koji su glasali po političkom ključu, Slađana i Dado dobili su najveći aplauz prisutne publike u ”Univerzalnoj Sali” i bili pobednici svih gledalaca koji su te godine pratili prenos iz Skoplja.

Tužna nedelja za Srbiju: PREMINUO Aleksandar Sanja Ilić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar