Darku Elezu POZLILO! Još uvek nije izručen BiH, na aerodromu u Sarajevu OPSADNO STANJE

Elez je i jedan od najbitnijih saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Darko Elez još nije izručen BiH, kako se saznaje, njemu je navodno pozlilo pre nego što je krenuo za Sarajevo i još se nalazi u Srbiji.

Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala, prenosi Srpskainfo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Tim rešenjem je odbijen deo molbe BiH za izručenje Eleza povodom drugog niza krivičnih dela izvršenih od 2005. do 2009. godine, jer tada nije bio na snazi Ugovor o izručenju između Srbije i BiH.

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela, piše Srna.

OPSADNO STANJE u Sarajevu: Čeka se izručenje Darka Eleza, STOTINU policajaca na aerodromu

Elez je i jedan od najbitnijih saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

BiH traži izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred ovdašnjim sudom zbog krivičnog dela organizovanog kriminala.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije, nakon hapšenja Eleza u Beogradu, da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

PRVI SNIMAK sa lica mesta u Sarajevu: Policija opkolila aerodrom, Srbija izručuje Darka Eleza BiH (VIDEO)

Ta istraga se odnosi na teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar