Najčudniji selfi iz 1911. godine: Zakačili su kameru za raketu kako bi se fotografisali (FOTO)

Slika je zapalila društvene mreže

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Reno Laithienne

Reč selfi je danas sastavni deo i našeg jezika, ali i kulture. Godine 2013. je proglašen za reč godine. Međutim, mnogo pre pomame za selfijima nastao je najčudniji selfi na svetu. Želite li da otkrijete kako je izgledao?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posmatrajući istoriju selfija, možemo reći da je ova reč prvi put upotrebljena 2002. godine na jednom forumu u Australiji. Međutim u narod je ušla tek jednu deceniju kasnije. Dan 21. jun je proglašen za dan selfija. Sve je to počelo još 1524. godine kada su “selfije” umetnici oslikavali. Prvi selfi na svetu, naslikao je uljem na drvetu 1524. godine Parmiđianino. Međutim, prvi selfi fotoaparatom je nastao 1839. godine, načinio ga je fotograf Robert Kornelijus. Kornelijus je morao da namesti fotoapart, otvori blendu, otrči i sedne naspram aparata. Zatim je nepomično  čekao čak 5 minuta kako bi se uslikao.

Zakoračite unutar čuvene Van Gogove slike: Doživite terasu kafane u noći (VIDEO)

Međutim, najčudniji selfi je nastao 17. februara 1911. godine.

Nepoznati fotograf je zarad bolje slike odlučio da staru kameru zakači za raketu. Zatim kada je raketa poletela iz vazduha je uspeo da uslika prvi grupni selfi iz vazduha. Slike su kasnije objavljene u českom magazinu “Svetozar”. Sada su te fotografije zapalile internet, ljudi na društvenim mrežama su oduševljeni dosetljivošću ovog čoveka.

Pogledajte kako su fotografije izgledale:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History Cool Kids (@historycoolkids)

Tajna poruka zapisana na Munkovom “Vrisku”: Evo šta je slikar želeo da sakrije



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar