Od leđa do trbušnjaka: Ovo su sve povrede Novaka Đokovića! (INFOGRAFIKA)

Malo smo se prisetili svih zdravstvenih, pre svega ortopedskih problema, koje je najbolji teniser današnjice imao tokom duge i bogate karijere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/ William WEST

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Australijan open po deveti put, a učinio je to pošto je dobro naplašio sve navijače u meču trećeg kola koji je odigrao sa Amerikancem Tejlorom Fricom.

Iako je delovalo, bar sudeći po njegovim magičnim partijama od tog momenta pa nadalje, da je povreda abdominalnih mišića prošlost, Srbin se oglasio ovog ponedeljka objasnivši da ona ipak nije potpuno zalečena. Naprotiv…

“Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 1,7 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi lekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zalečim mišić”, rekao je Đoković.

Zbog toga, odlučili smo se da vas podsetimo u ovoj nedelji, u kojoj neće biti vrhunskog tenisa, na sve probleme sa povredama koje je Nole imao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

2011. povredio leđa – završio je sezonu kao prvi, ali je morao da se povuče u polufinalnom meču Dejvis kupa protiv Huana Martina del Potra, iako je delovalo da je bio oporavljen.

2014. desni ručni zglob – desilo se tokom Monte Karlo Mastersa, poražen je zbog toga od Rodžera Federera u polufinalu u dva seta.

2017. desni lakat – povukao se u četvrtfinalu Vimbldona protiv Tomaša Berdiha, gubio 0:1 u setovima, pa je propustio i US open i narednih par meseci tenisa. Ni to mu nije pomoglo, pošto je 2018. morao da se operiše, posle čega se donekle oporavio.

2019. levo rame –  ušao je na US open kao favorit, ali je morao da se povuče tokom meča sa Vavrinkom u četvrtom kolu.

2021. abdominalni mišići – pukotina povećana sa 17 milimetara na 25 milimetara, pa je Nole najavio i pauzu po osvajanju Australije.

Evo i svih povreda na grafičkom prikazu koji vam je pripremila naša “foto” ekipa:

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair, Starsportphoto / Srdjan Stevanovic

Valja naglasiti i to da je Đoković početkom karijere imao problema i sa disajnim putevima, koji su prvo pripisivani astmi, ali su njegovi “nutricionisti”, kao i određeni lekari koji su se bavili njegovim zdravljem, otkrili da zapravo Srbin nema neki teži oblik ove autoimune bolesti, već da je u pitanju nemogućnost varenja određenih hranljivih materija. Kada je počeo da koristi isključivo vegansku ishranu, odnosno da jede samo hranu koja u sebi nema gluten, i taj problem je postao prošlost, pa se može reći da su njegovi savetodavci poprilično pogodili sa promenom režima.

Bilo kako bilo, velikom šampionu želimo što brži oporavak i još mnogo grend slem titula, kako ove, tako i u sezonama ispred nas.

PIŠE: A.R.

Srđan Đoković spomenuo Daru iz Jasenovca: Noleta mrze jer je kao Srbija – svima smeta, a nikog ne napada!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar