Zašto TEK SADA “Dara iz Jasenovca”? Antonijević otkrio kako je i zbog čega preskakana ova tema

Antonijević je rekao da je jako bitno da shvatimo da niko neće pustiti suzu za našim žrtvama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Televizijska premijera filma “Dara iz Jasenovca” i dalje je glavna tema na društvenim mrežama i u javnosti, a mnogi su se zapitali zašto je ovakav film snimljen tek sada.

– Nisu samo Tito i komunisti bili krivi, malo ili malo više bilo je do nas. Razne vlade koje su u Srbiji vladale posle Tita preskakale su taj film. U dva konkretna slučaja bilo je inicijative da se taj film snimi, ali bilo je “nemoj sad, sad nam treba Evropa, Hrvati…” Uvek je sve bilo na štetu sećanja na naše jasenovačke žrtve stradale na najbrutalniji način. Na svoju štetu smo preskakali tu temu u kinematografiji – rekao je režiser Predrag Gaga Antonijević, koji je istakao da je film finansirala država, te da bez toga ne bi ni bio realizovan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Očigledno je da je snaga filma kao takvog mnogo jaka – rekao je Antonijević.

– Predsednik Aleksandar Vučić je pitao da li možemo da uradimo Jasenovac, država je stala iza tog projekta – dodao je on.

Kaže da je tv premijera ”Dare iz Jasenovca” bila velika i da su se on i njegov prijatelj – producent Maksa Ćatović odlučili da žele da se film vidi na televiziji i da su to donirali narodu.

– Smatrali smo da je jako bitno da ova priča, koja čeka 75 godina, bude ispričana – rekao je reditelj.

Antonijević se osvrnuo se na kritike ”LA tajmsa” rekavši da je jako bitno da shvatimo da niko neće pustiti suzu za našim žrtvama.

– Neka ovaj film bude ledolomac i neka krenu drugi brodovi za njim, jer je jasenovačka tema velika, a i druge teme koje su od nacionalnog interesa treba da se obrade – rekao je Antonijević.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar