Đoković se posebno zahvalio jednom čoveku: On je najzaslužniji što je Novak u finalu!

Ulises Badio je mnogo pomogao srpskom teniseru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, u nedelju od 9 časova i 30 minuta igra finale Australijan opena.

Protivnik srpskom teniseru će biti Danil Medvedev, koji igra fantastično u poslednje vreme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Medvedev je u najboljoj formi od svih nas, vezao je 20 i više pobeda i igra fenomenalno. Dosta dobro se kreće, ima ubitačan servis i vrlo je precizan. Pametan je teniser, zna kako taktički da se postavi i da dovede svog protivnika do ludila, da ga razoruža. To je verovatno najteži izazvov u ovom trenutku”, rekao je Đoković.

Đoković je mučio muku sa povredama na početku turnira, a Novakov fizioterapeut Ulises Badio je verovatno najzaslužniji što se srpski teniser oporavio neverovatnom brzinom.

“Uli je pre svega izuzetna osoba. Mnogo je dobar čovek i način na koji se ophodi prema drugima stvarno je impresivan. Svima se javlja, donosi čokoladice, poklone ovde ATP fizioterapeutima, čuvarima itd. Sa svima se lepo pozdravi i po svemu tome se vidi kakav je on čovek. Njemu je zaista stalo do mene i moje karijere, mog fizičkog stanja. Veoma je profesionalan i izuzetno posvećen, stvarno je mnogo radio u poslednjih pet-šest dana, po ceo dan. Zahvalan sam mu iz srca”.

Đoković nije mogao da ne pomene Miljana Amanovića, njegovog kuma, koji je uvek sa Novakom kada igra po Evropi.

“U ovom kontekstu ne mogu da ne spomenem Miljana Amanovića, svog kuma i drugog fizioterapeuta koji nije ovde sada. Uli i on se dopunjuju, i Miljan je veoma posvećen, ali imaju malo drugačiji način rada. Učine da se uvek osetim dobro”, zaključio je Đoković.

Đoković je osvojio Australijan open? Srbina već proglasili za pobednika, mrzitelj Novaka se odmah oglasio



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar