Nestorović otkrio KRITIČAN FAKTOR IMUNITETA: Ako padne na 200, počinju teške bolesti! Ovo odmah proverite

Sadrži stotine različitih vrsta mikroorganizama, najviše bakterija, ali i gljivica i virusa

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Crevna flora je naziv za kompleksnu zajednicu mikroorganizama koji žive u našim crevima. Sadrži stotine različitih vrsta mikroorganizama, najviše bakterija, ali i gljivica i virusa.

Broj ovih mikroorganizama dostiže i 100 hiljada milijardi. Većina se nalazi u debelom crevu. Naučnici ističu da crevna flora prema mehanizmu podseća na funkciju nekog organa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dr Branimir Nestorović upućuje na značaj crevne flore:

– Ono što je sad potpuno osvojilo nauku je tzv. crevna flora. Mi smo saznali da su naše bakterije u crevima kritičan faktor razvoja imuniteta kod ljudi. Sad je objavljen članak o tome da crevna flora majke utiče na imunitet deteta.

Šta to znači za roditelje? Što manje antibiotika! Deca koja često dobijaju antibiotike do dve godine imaju gomilu problema sa zdravljem kasnije, to je sad potpuno jasno. Od gojaznosti, preko alergijskih bolesti…

Ljudi se uglavnom rađaju sa uranoteženom crevnom florom u kojoj loše bakterije uglavnom ne mogu da nađačaju one korisne, ali problem nastaje tokom života kada dođe do disbalansa crevne flore, usled delovanja mnogih faktora. Nezdravih navika, loše ishrane i ignorisanja simptoma koji mogu biti štetni i za probavni sistem, ali i za opšte zdravlje.

Ova flora proizvodi vitamine, vitamin K, i neke vrste vitamina B.

– Mi imamo u crevima oko 3 kilograma bakterija i one svašta rade pozitivno u našu korist. Treba da ih čuvamo. Kažu da su najveće bogastvo koje steknete u životu vaše crevne bakterije. Čovek ima od 800-1.000, a ako je baš srećan čovek i 1.200 vrsta tih bakterija. Kad padnete na 200, onda počinju teške bolesti. Danas znamo da morate da čuvate te bakterije. I tu sad dolazimo do onog što mene fascinira, a to su te drevne mudrosti naših baba i deda – beli luk koji je najbolji izvor probiotika na svetu, a oni su hrana za korisne bakterije – ističe dr Nestorović.

Ovo je najtraženija analiza u vreme korone: Ako je rezultat visok, HITNO idite lekaru, može biti FATALNO

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavi komentar

 1. Je l’ moguce da citirate ovog koji je pozivao ljude da idu u shopping u Milano, govorio o najsmesnijem virusu na Fejsbuku i preporucivao alkohol i beli luk? Covek je sebe diskreditovao za sva vremena.

  Odgovori
 2. On je Faraon
  Domacice u Obrenovcu vode campanju da mu se
  digne monument. Razlog: Spasao je puno mladih
  zivota ( dece). E sad,javnost je poprilicno podeljena.
  Napeto sledujem tok zbivanja.

  Odgovori

Ostavite komentar