Tresla se Zvezdara: Maskirani napadač bacio bombu na kuću

Policija istražuje incident od noćas u beogradskom naselju Zvezdara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Free-Photos

Maskirana osoba bacila je noćas oko 1 čas ručnu bombu u dvorište porodične kuće u Partizanskoj ulici na Zvezdari. Niko nije povređen, ali je materijalna šteta velika.

Ispostavilo se da je bomba bila “namenjena” vlasniku staračkog doma “Milidom Lux” Željku Sibinoviću, prethodno osuđivanom za krijumčarenje narkotika, prenosi Objektivbh.ba.

Sibinović je navodno sa pokojnim Nenadom Grujovićem zvanim Crni Gruja koji je bio pripadnik Kekine ekipe, učestvovao u iznudama. Crni Gruja se ubio pod sumnjivim okolnostima, skokom sa zgrade.

Njegovoj udovici Nini Grujović su inače, zapalili džip “rendž rover” pre nekoliko dana u ulici Vojislava Ilića u Beogradu, pa se može pretpostaviti da su ova dva događaja povezana.

Što se Sibinovića tiče, on je blizak sa Pavlom Bihalijem iz pokreta Levijatan koji se prema pisanju medija dovodi u vezu sa Lukom Bojovićem.

Drugi član pokreta Levijatan Aleksandar Buhanac brat je Stanka Buhanca, osuđenog za ubistvo, trenutno na izdržavanju kazne u KPZ Sremska Mitrovica i koji je zajedno sa Nemanjom Ivanovim, takođe na izdržavanju kazne za ubistvo, sarađivao sa Filipom Koraćem.

Pokret Levijatan neretko upućuje pretnje građanima posredstvom društvenih mreža, porukama punim ostrašćenosti i pozivanjem na nasilje.

Tokom 2017.godine Sibinoviću, koji je blizak i sa niže rangiranim pripadnicima Škaljarskog klana, je zapaljen i auto “mercedes” u dvorištu porodične kuće, što takođe ukazuje na sličnost sa događajem zapaljenog džipa udovice Crnog Gruje sa kojim je navodno učestvovao u zelenašenju i iznudama.



Izvor: Objektivbh.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar