Ako veći deo dana SEDITE, onda morate da konzumirate OVU hranu

Sedenje nije dobro ni za telo, ni za zdravlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Posao, mnogima, oduzima veći deo dana.

A to, uglavnom, podrazumeva dosta sedenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sigurni smo da ne treba posebno da naglašavamo da dugotrajno sedenje nije dobro ni za vaše telo, ali ni za vaše zdravlje.

Međutim, trebalo bi da znate da se, tokom dugog sedenja, pojačava osećaj gladi, raste nivo šećera u krvi, ali i krvni pritisak.

Sve to, donekle, može da se reši odgovarajućom ishranom.

Ojačajte imunitet

Ananas – Osim banana, ananas je jedan od najpopularnijih tropskih plodova. U njemu su skrivene mnoge vitalne supstance. Pre svega, bromelain, enzim koji ubrzava metabolizam i deluje antiinflamatorno. Osim toga, jedan deo ananasa pokriva celokupnu dnevnu potrebu za vitaminom C, što će dodatno ojačati vaš imuni sistem.

Foto: Freepik/freepik

Maslinovo ulje – Maslinovo ulje je veoma zdravo, jer smanjuje upalne procese u telu i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Kurkuma – Poznata po intenzivnoj narandžastoj boji, kurkuma ima sjajan efekt na celo telo. Ovaj začin, između ostalog, deluje na upale i štiti od Alchajmerove bolesti.
Svakog dana bi trebalo da pojedete barem malo kurkume, ukoliko dugo sedite na poslu i ne bavite se sportom redovno.

Mišićne ćelije

Bobičasto voće – Možete odabrati jagode, ribizle, borovnice. Male vitaminske bombe redovnom upotrebom smanjuju upalne procese u telu zahvaljujući flavonoidima koje sadrže. Osim toga, ovo voće je odlično za varenje, jačanje odbrambenih mehanizama tela i za ubrzavanje metabolizma.
Avokado – Njegove nezasićene masne kiseline percipiraju mišićne ćelije kao zdrave i one se bore protiv masti oko abdomena.

Foto: Freepik/jcomp

Riba i orašasti plodovi
Losos ili jegulja – ove ribe sadrže masne omega 3 kiseline koje telo ne može samo da proizvede. Esencijalne masti su važne za mnoge procese: na primer, za metabolizam i protiv upala. Orasi, takođe, sadrže masne omega 3 kiseline, a bademi sadrže dosta antioksidantnog vitamina E. Prema trenutnim studijama, dovoljno je 60 grama badema dnevno da se zaštitite od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar