Suza suzu stiže: 4 kućna trika kako da naseckate crni luk bez PLAKANJA

Kako da sebi olakšate život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svi znaju da nema dobrog jela bez crnog luka.

Ali, to znači i mnogo seckanja i obično (ako je luk kvalitetan) i mnogo plakanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Luk će vas naterati da se pošteno isplačete, hteli vi to ili ne, pa vam zato danas predlažemo nekoliko trikova koji mogu da vam olakšaju život.

Mnoge načine da sprečite plakanje tokom seckanja luka verovatno i vi znate, a navešćemo samo one za koje ljudi tvrde da stvarno deluju.

Zamrzavanje

Dovoljno je da luk stavite u zamrzivač i ostavite oko pola sata. Kada ga izvadite i iseckate, više neće štipati za oči. Doduše, ovde je minus što se mnogi ljudi žale da je luk zbog zamrzavanja izgubio na ukusu.

čaj za pluća od crnog luka
Foto: Pixabay/stevepb

Hladna voda

Pre seckanja stavite luk 15 minuta u posudu sa hladnom vodom. Vodite računa da luk ne ostane predugo u vodi jer će onda upiti previše tečnosti. Trik je da ga odmah nakon vođenja iz vode isečete i ne dozvolite mu da se ponovo ugreje i počne da vas tera na plač.

Parče hleba

Zvuči čudno, ali mnogi se hvale da su jedino na ovaj način rešili problem seckanja luka. Stavite parče hleba u usta i zagritite sa blago otvorenim usnama. Navodno, hleb sakuplja ljutinu iz luka i omogućava normalno seckanje.

Foto: Pixabay/Ladislava Vantuchová

Ventilacija

Standardan način – otvorite širom prozore, ako ih imate u kuhinji, ili uključite aspirator ili mali ventilator. Na taj način će strujanje vazduha “odneti” supstance koje vas teraju na plakanje.

Izvor: Objektiv.rs, greatist.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar